Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 13:37

Сенцов готовий попросити у Путіна про помилування - адвокат

Сенцов готовий попросити у Путіна про помилування - адвокат
Олег Сенцов готовий попросити про помилування. Фото: Крым.Реалии

Український політв'язень Кремля Олег Сенцов, засуджений в Росії за сфабрикованою справою, готовий написати прохання про помилування президентові РФ Володимирові Путіну.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Адвокат стверджує, що іншого варіанту звільнення українця немає.

"Усі політв'язні, у тому числі і Савченко, проходили через цю процедуру. Тут ти або пишеш і їдеш, або сидиш далі. Олег готовий написати", — повідомив Дінзе.

Крім того, адвокат зазначив, що бранець Кремля очікує на своє звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Затиснули пакет, повітря скінчилося, я став задихатися" - кримський анархіст розповів про знущання російських силовиків

"Пише сценарії, займається творчістю, відмовляється від роботи. Йому нецікаво працювати, як він каже, "на режим". Він працює сам на себе, чекає, коли його звільнять", — сказав захисник ув'язненого.

За словами Дінзе, Сенцов прогнозує, що звільнення буде не скоро, і якщо його будуть міняти, то, очевидно, одразу на декількох людей.

Український режисер Олег Сенцов все ще перебуває в колонії російського міста Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ Тюменської області). У серпні 2015 року суд у РФ визнав Олега Сенцова та Олександра Кольченка винними у нібито створенні в Криму "терористичної організації", скоєнні двох терактів і підготовці ще одного, а також у спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні зброї. Сенцова засудили до 20 років колонії, Кольченко — до 10 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов готовий попросити у Путіна про помилування - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути