пʼятниця, 22 червня 2018 18:30

Росія прагне диктатури в Азовському морі - експерт

Росія прагне диктатури в Азовському морі - експерт
Україна повністю втратила контроль над Азовським морем після відкриття Кримського мосту, вважає експерт. Фото з відкритих джерел

Росія хоче встановити свій повний військовий та економічний контроль над Азовским морем.

Так вважає полковник запасу Олег Жданов, повідомляє "Главред".

"Головне завдання РФ - повний контроль над Азовським морем як у військовому, так і в економічному плані, а також обмеження наших економічних інтересів на Азовському узбережжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чи чекати удару Росії з Азовського моря

Провокацій не буде, тому що Росія контролює Азов повністю. А у нас немає сил і засобів для протистояння на морі. Контроль над Азовським морем втрачений з початком будівництва Кримського моста. До відкритої агресії або вторгнення Росія не вдаватиметься через те, що їм потрібно буде легалізуватися. Принцип "іхтамнєт" строго дотримується Російською Федерацією", - впевнений військовий експерт.

Верховна Рада України може розірвати угоду з РФ, згідно з якою Азовське море і Керченська протока є внутрішніми водами Росії і України. Таку думку висловиви екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Зараз ви читаєте новину «Росія прагне диктатури в Азовському морі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі