четвер, 25 червня 2020 16:58

Росія оголосила в розшук українського журналіста

Росія оголосила в розшук українського журналіста
Росія оголосила в розшук кримськотатарського журналіста Муждабаєва. Фото: sledcom.ru

Росія оголосила в розшук українського журналіста, ведучого та заступника гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва.

Інформація про це міститься на сайті Слідчого комітету РФ.

"Це найкращий подарунок до Дня кримськотатарського прапора, який ми святкуємо завтра, 26 червня, всією країною. Як кримський татарин, громадянин і патріот України хочу подякувати гестапо русского рейху за високу оцінку моєї участі в боротьбі з ним. Боротьба ця триватиме, доки я живий, доки чобіт російського окупанта не піде геть з українського Криму та Донбасу. Слава Україні, слава кримським татарам, смерть ворогам!" — написав журналіст на своїй сторінці у Facebook.

Муждабаев з 1998-го до 2015 року працював в російській газеті "Московский комсомолец", потім переїхав в Україну.

За версією російського слідства, він розмістив у соцмережах два текстових матеріали, які "містили заклики до вчинення насильницьких дій і захоплення із застосуванням сили громадян Російської Федерації, які перебувають на території України, для їхнього подальшого обміну на засудженого в Росії за терористичні злочини Олега Сенцова".

Такі дії окупанти кваліфікували як публічний заклик до здійснення терористичної діяльності та публічне виправдання тероризму.

Зараз ви читаєте новину «Росія оголосила в розшук українського журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути