середа, 12 вересня 2018 22:06

Росія маніпулює ситуацією в Криму задля повернення води - Клімкін

Росія маніпулює ситуацією в Криму задля повернення води - Клімкін
У МЗС розповіли, як Росія використовує екологічну катастрофу в Криму. Фото: Politeka

Росія намагається використати екологічну катастрофу в Криму для повернення води на півострів.

РФ активно розкручує це питання. Однак, Україна ніколи не відновить водопостачання на територію, де написано "Крим, Росія". Про це розповів міністер закордонних справ Павло Клімкін, передає Укрінформ.

"Зараз Росія намагається використати ситуацію в Армянську для розкручування, в тому числі на міжнародних майданчиках, питання непостачання води на окуповану територію, чого ми за визначенням ніколи не будемо робити, але розкручувати цю проблему не з точки зору міжнародного права, а начебто загортаючи це в гуманітарну обгортку", – зауважив він.

Клімкін розповів, що Міністерство закордонних справ підготувало проект звернення до міжнародної Організації із заборони хімічної зброї через ситуацію на кримському "Титані".

"Наразі спільно з МОЗ та Мінекології проводиться збирання інформації для підкріплення цього звернення фактами та результатами експертиз щодо стану хімічного забруднення в окупованому Криму", – додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кримський Чорнобиль" - показали наслідки екологічної катастрофи з висоти пташиного польоту

За його словами, Україна ніколи не буде постачати воду в російський Крим.

"Українська сторона не робитиме нічого, що дасть Росії можливість використати це питання в контексті маніпуляцій з водою. Ми прекрасно знаємо про всі фейкові плани начебто побудувати це водопостачання. Ми цього зробити ніколи не дозволимо. На окуповану територію вода за контрактом, де написано "Крим, Росія", ніколи постачатися не буде", - підкреслив Клімкін.

Росія розпочала глобальну інформаційну війну, до якої світ був не готовий. Головною метою атак стала свідомість і вплив на масову думку, а не фізичне знищення ворога.



Зараз ви читаєте новину «Росія маніпулює ситуацією в Криму задля повернення води - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути