пʼятниця, 18 жовтня 2019 21:51

Росія хоче перекрити частину Керченської протоки

Росія хоче перекрити частину Керченської протоки
Росія готується закрити частину акваторії протоки, що прилягає до Керчі і коси Тузла. Фото: Zik.ua

Росія готується закрити для проходження кораблів частину Керченської протоки.

Відповідний проект міністерства транспорту РФ стосується частини акваторії протоки, що прилягає до Керчі і коси Тузла. Про це повідомив колишній уповноважений президента України з Криму Борис Бабин на сторінці в Facebook.

"Цим окупанти переслідують декілька цілей. По-перше, це додаткові обмеження для проходження суден і їх маневрування, до прикладу судна з невеликою осадкою могли проходити через ці води, а не по основному фарватеру, де РФ вимагає на сплату "канальних і лоцманських зборів". По-друге, в цій акваторії фактично виникає захищена база для кораблів Чорноморського флоту, прикордонної охорони ФСБ і Росгвардіі", - зазначив він.

Бабин наголошує, що Росія таким чином порушила чергові міждержавні угоди з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує масштабний напад

"Росія цинічно порушує таким закриттям і Договір 2003 року в частині користування протокою, і Угоду 1993 року про рибальство на Азові (води протоки традиційно були місцем промислу українських рибалок)", - підкреслив експерт.

Росіяни збільшили час затримки суден на Азовському морі. Тривалість утримування кораблів, що порожніми йдуть до українських портів, зросла у 2,4 рази, а тих, що виходять звідти з товаром, – у 3,2 рази.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче перекрити частину Керченської протоки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути