четвер, 01 березня 2018 09:01

Путін дав дозвіл на застосування збройних сил РФ у Криму

Путін дав дозвіл на застосування збройних сил РФ у Криму
Хронологія окупації Криму: Путін відправив пропозицію у Держдуму про введення російських військ. Фото: Zaxid.net

1 березня 2014 року самопроголошений "голова ради міністрів" АР Крим Сергій Аксьонов звернувся до Володимира Путіна з проханням посприяти у "забезпеченні миру і спокою" на території Криму.

Того дня російський президент відправив до Ради Федерації пропозицію про введення російських військ у Крим.

Російський держапарат 1 березня 2014 р. об 17:20 проголосував за введення російських військ на територію України у Крим.

У свою чергу, Рада національної безпеки і оборони України через російську агресію, ухвалила рішення привести Збройні сили України у повну бойову готовність та розробила "детальний план дій на випадок прямої військової агресії з боку РФ".

Із 1 березня російські окупаційні війська почали масштабні силові акції, спрямовані на блокування українських військових баз на території Криму. Армія окупанта захоплювала адміністративні приміщення, взяла під свій контроль транспортні магістралі та інші стратегічні об'єкти.

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі 2 липня 2014 року визнала такі дії Росії військовою агресією.

Російські десантники захоплювали об'єкти у Криму у формі "Беркута", про що свідчать фотографії військових, зроблені у захоплених державних установах Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль: адмінбудівлі Криму захопив озлоблений розформуванням підрозділу "Беркут"

1 березня 2014 року озброєний загін із 300 російських спецназівців на 10 машинах намагався взяти під свій контроль українську прикордонну заставу в Балаклаві. Мешканці Балаклави стали живим щитом між українською прикордонною заставою та російськими військовими, вимагаючи не допустити кровопролиття.

"Зелених чоловічків" у Криму привітали з "професійним святом". У 2015 Путін підписав указ, за яким 27 лютого вважається "святом зелених окупантів".

Зараз ви читаєте новину «Путін дав дозвіл на застосування збройних сил РФ у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути