середа, 03 січня 2018 12:07

"Пробна куля" чи міжнародний скандал: ФІФА може визнати окупований Крим російським

"Пробна куля" чи міжнародний скандал: ФІФА може визнати окупований Крим російським
ФІФА може визнати окупований Крим російським, через встановлення фан-зон на півострові. Фото: FIFA.com

ФІФА організовує фан-зони ЧС-2018 в Криму. Така заява "президента" Кримського футбольного союзу Юрія Ветохи може викликати міжнародний скандал.

Про це написало російське видання "Советский спорт", побоюючись визнання Міжнародною федерацією футболу анексованого півострова територією РФ.

"ФІФА погодився на організацію фан-зон не тільки в російських містах, що прийматимуть матчі, але і в Криму. Про це, зокрема, повідав президент Кримського футбольного союзу Юрій Ветоха. Не без того, втім, що це не більше, ніж приватна думка функціонера", - пише видання.

Вони зазначають, що раніше ФІФА не займало такої позиції щодо Криму.

"Тему Криму міжнародні чиновники старанно обходили стороною, розумно обравши просту політику: не потрапляти в ситуації, де доведеться якимось чином позначати свою позицію. Коли пару років тому на Великий театр проектували лого ЧС і було добре видно контури країни (куди увійшов Крим), це викликало обурення деяких міжнародних структур. У ФІФА тоді заявили, що більше до сумнівного підрядника звертатися не будуть, а неофіційно натякнули, що не використовуватимуть у поліграфічній продукції зображення країни, щоб кожен раз не виправдовуватися то перед міжнародними структурами, то перед представниками країни-організатора, з якими ніби як теж сваритися не з руки", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Авліта" в анексованому Криму співпрацює з ліванськими піратами

Все ж, не без того, що слова Ветохи можуть бути правдою.

"Як сприймати новий поворот? Якщо він стався не тільки в свідомості Ветохи, то можливо, в міжнародних спортивних структурах запускають "пробну кулю" і футбол послужить поштовхом до нормалізації відносин. Подивимося. Далі буде або спростування, або міжнародний скандал, або мовчазний "зіскок з теми", - сказано в тексті.

Служба безпеки України перевірить інформацію Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб про роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Пробна куля" чи міжнародний скандал: ФІФА може визнати окупований Крим російським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути