середа, 29 листопада 2017 12:47

Засуджений до в'язниці екс-голова ДАІ втік до родичів у Крим

Засуджений до в'язниці екс-голова ДАІ втік до родичів у Крим
Екс-голова ДАІ Полтавщини втік до родичів у Крим. Фото соцмереж

Згідно з матеріалами суду, у 2014-му Блажівський вимагав від підлеглих щомісячно платити йому від $1000 до $4000 "за прихильне ставлення до них під час проходження служби в підрозділах ДАІ та можливість продовжувати працювати на займаних посадах".

Про це повідомляє реєстр судових рішень.

Як розповіли свідки, сума хабарів залежала від кількості населення, яке проживає на території обслуговування того чи іншого підрозділу.

Блажівського затримали наприкінці грудня 2014-го у лікарняній палаті, коли він отримав через посередника $1 тис. від одного із своїх підлеглих. Портфель з грошима Блажівський викинув через вікно. Серії та номери виявлених у портфелі доларів співпали з тими, які були видані правоохоронцями для передачі в якості хабара.

У матеріалах суду зазначається, що до кінця листопада 2015-го Блажівський систематично брав участь у судових засіданнях. Він відмовлявся давати покази, заявивши, що оголосить їх наприкінці розгляду справи. Однак потім зник, і у грудні 2015-го був оголошений у державний розшук.
Внесена родичами Блажівського застава у 9,99 млн грн у березні 2016-го була звернена у дохід держави.

УСБУ в Полтавській області, яке займалося його розшуком, встановило, що той переховується у своїх близьких родичів у Севастополі та Джанкої.

Суд також зазначає, що напередодні зникнення Блажівського його рідний брат, який проживає у Джанкої, приїхав у Полтаву. Згодом він повідомив у міліцію про викрадення його брата Петра, однак доказів цього слідство не знайшло і справа була закрита.

Після цього брат Блажівського повернувся до Криму. У нього є кілька квартир у Севастополі та будинок і бізнес у Джанкої.

У результаті суд визнав Блажівського винним у хабарництві і присудив йому 7 років ув'язнення з конфіскацією всього майна. Його також позбавлено спеціального звання "полковник міліції" та заборонено протягом 3 років обіймати посади в органах влади, пов'язані зі здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків.

Суд конфіскував у дохід держави кілька золотих злитків, $38 тис., 6870 євро, майже 959 тисяч гривень, які були вилучені під час обшуку квартири Блажівського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній голова обласного ДАІ отримав сім років за хабарництво.

У вересні 2015 затримали колишнього заступника Петра Блажівського - Володимира Голтвянського, який був начальником відділення ДАІ по одному з районів Полтавської області. Його підозрюють в організації механізму вимагання грошей від приватних автоперевізників за неперешкоджання підприємницькій діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Засуджений до в'язниці екс-голова ДАІ втік до родичів у Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути