Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 15:53

"Президент РФ має імунітет проти судового переслідування" - у кримських татар не прийняли позов

"Президент РФ має імунітет проти судового переслідування" - у кримських татар не прийняли позов
Тверський суд відхилив позови Чийгоза та Умерова проти Кремля. Фото: "Радио "Свобода"

Позови від імені заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова до адміністрації президента Росії Володимира Путіна Тверський районний суд Москви не прийняв до розгляду.

Через позови татари намагалися з'ясувати причину відмови Кремля надати інформацію про таємний указ російського президента щодо помилування Чийгоза та Умерова, передає "Крим.Реалії".

Про це розповів російський адвокат кримських татар Микола Полозов.

"Той факт, на який вказала суддя, що президент Російської Федерації має імунітет від судового переслідування, не стосується нашої справи. Позов не стосується президента і не стосується оскарження прийнятих ним нормативних актів, позов звернений до адміністрації президента. Подаючи цей позов, ми усвідомлювали, що суд не піде проти адміністрації президента, це можливо тільки в розвинених, цивілізованих країнах, у Росії - ні. Ми подали цей позов, розуміючи, що нам доведеться його оскаржити. Завдання - пройти всі інстанції в російських судах і дійти до Європейського суду з прав людини", - сказав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Чийгоза опублікував матеріали справи підзахисного

За словами адвоката, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані забезпечити кожному можливість ознайомлення з документами і матеріалами, що безпосередньо сотсуються його прав і свободи. Кремль відмовився надавати документи, за якими були звільнені Умеров і Чийгоз.

25 жовтня російська влада звільнила й передала Туреччині Умерова та Чийгоза. Пізніше звільнені лідери Меджлісу кримськотатарського народу приїхали до Києва. Зі свого боку президент Туреччини Реджеп Ердоган спробує звільнити політв'язня з Криму Олега Сенцова.

Зараз ви читаєте новину «"Президент РФ має імунітет проти судового переслідування" - у кримських татар не прийняли позов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути