Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2021 05:23

Польща вимагатиме від Росії виконання Мінських угод

Польща вимагатиме від Росії виконання Мінських угод
Польща головуватиме в ОБСЄ. Фото: Укрінформ

Під час Польського головування в ОБСЄ наступного року Варшава зосереджуватиме увагу на ситуації, що склалася на сході України.

"Особливу увагу приділимо російсько-українському конфлікту. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні є єдиною формою присутності міжнародної спільноти у зоні конфлікту", - повідомив заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, передає TVP.INFO.

Завдяки власним ініціативам, а також активності спецпредставника чинного голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ Польща має намір "наполягати на реалізації Мінських домовленостей сторонами конфлікту, починаючи від ключових положень – припинення бойових дій".

Пшидач визнав, що Польща не робитиме "революційних" змін у чинних форматах переговорів, а намагатиметься їх підтримувати. Варшава не має ілюзій: на просторах ОБСЄ базові принципи цієї організації брутально порушуються, свідченням чого є анексія Криму та окупація частини території Грузії.

Польща має намір діяти методом "малих кроків", аби покращувати становище населення та послаблювати напруженість у кризових регіонах.

Пшидач також поінформував, що міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау перед початком Польського головування в ОБСЄ здійснить низку візитів до ключових країн Східної Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 36 країн будуть допомагати моніторити кордон України з Росією - Кулеба

Річне головуватиме в ОБСЄ перейде до Польщі 1 січня 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Польща вимагатиме від Росії виконання Мінських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути