четвер, 12 липня 2018 16:53

Показали наслідки перекриття Північно-Кримського каналу

Показали наслідки перекриття Північно-Кримського каналу
Поки окупований Крим страждає від посух через брак дніпровської води, на Херсонщині затоплюються цілі поля через її надлишок. Фото: Крим.Реалії

Після перекриття Північно-Кримського каналу анексований півострів потерпає від посухи, а Херсонщина – від підтоплення, яке знищує врожаї.

Деякі сільськогосподарські культури можемо втратити назавжди, інформують Крим.Реалії.

"Все росло, все поливалося, все зелене було, все жило. Скінчилась вода - стала ось ця посуха",- каже мешканець села Ішунь. До російської анексії тут вирощували рис. Зараз такої можливості немає – дніпровська вода на півострів не потрапляє.

"Велику рогату худобу прибрали. Великої рогатої худоби немає, тому що кормової бази як такої теж немає ... Ні кукурудзу, ні люцерну без поливу не виростиш", - розповідає агроном кримського сільськогосподарського підприємства Віра Пивоваренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим опинився на порозі катастрофи, люди залишають домівки

Як і Крим, Каланчацький район Херсонської області посушливий, і тому землеробством тут займатися ризиковано. Зате є вода з Північно-Кримського каналу.

"Тут питання стоїть про те, що воду треба відбирати, тому що у нас деякі райони в Каланчаку підтоплюються", - каже директор підприємства "Рис України" Ігор Носов.

На Північно-Кримському каналі 2014 року спорудили дамбу, щоб вода не надходила на півострів.

Зараз ви читаєте новину «Показали наслідки перекриття Північно-Кримського каналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути