вівторок, 19 червня 2018 11:25

Показали фото цілющого рожевого озера на кордоні з окупованим Кримом
11

У Лемурійському озері вміст солі – до 300 грамів на літр
Фото: akcentnews
У Лемурійському озері вміст солі – до 300 грамів на літр
У Лемурійському озері вміст солі – до 300 грамів на літр
У Лемурійському озері вміст солі – до 300 грамів на літр
У Лемурійському озері вміст солі – до 300 грамів на літр

На кордоні з окупованим Кримом у селі Григорівка Чаплинського району, в одній із бухт затоки Сиваш розташоване цілюще Лемурійське озеро. Це кілометрів за сто від Херсону.

Вода і грязь з нього мають цілющі властивості – лiкують шкiру і суглoби. В озері неможливо втонути через великий вміст солі – до 300 г/л.

Відкрили унікальне джерело випадково. Наприкінці 60-х років тут впав військовий літак. Величезна вирва почала заповнюватись водою, пише видання Акцент.

Цілющі властивості встановив Одеський інститут курортології. Можливості використання цих властивостей зараз досліджує місцева адміністрація, закордонна косметична фірма.

"Озеро рожеве за рахунок йодобромних сполук. Тому основне використання такої води в неврологічній практиці – вегетосудинна дистонія, у шкірній практиці – псоріаз. А от найцікавіше, використання цієї рожевої води – це те, що стосується високого вмісту так званих фолікуліноподібних речовин. Це те, що дуже добре для жінок, які страждають від запальних захворювань статевої системи, які супроводжуються безпліддям. Усі практично бронхолегеневі захворювання, включно з бронхіальною астмою. Це також чисте дихання – таким хворим корисно там дихати. Крім того, тут є ще й грязі", - розповідає виданню "Укрінформ" керівник Херсонського обласного центру громадського здоров'я, депутат облради Юрій Ромаскевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для навали туристів" - показали стан чергового "будівництва століття" в Криму

"Рожева вода джерела має дуже приємний запах, незважаючи на те, що знаходиться серед грязей лиману Сиваша, де навколо сірководень", - каже Катерина Дерев'янко з Департаменту культури, туризму та курортів облдержадміністрації.

Проект створення туристично-оздоровчого кластера у цьому місці вже подала на розгляд Державного фонду регіонального розвитку Асканії-Нова селищна ОТГ та Присиваська сільська ОТГ.

Поблизу озера - позиції українських військових.

"Стоять наші блокпости, військовослужбовці, техніка. Ми вже до цього звикли, нас це не дивує", – зауважує голова Чаплинської райдержадміністрації Олександр Бурейко.

Унікальне бірюзово-блакитне озеро виявили поблизу села Стрільче Городенківського району Івано-Франківської області. Водойми немає на карті. Розташована у колишньому глиняному кар'єрі..

Зараз ви читаєте новину «Показали фото цілющого рожевого озера на кордоні з окупованим Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути