Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 16:10

Дорогою в Крим, іржавий російський корабель "Ямал" був протаранений суховантажем

Дорогою в Крим, іржавий російський корабель "Ямал" був протаранений суховантажем
Сухогруз в Егейському морі протаранив російській десантний корабель "Ямал". Фото: ВК

Російський десантний корабель Чорноморського флоту Росії "Ямал" дорогою до окупованого Криму був протаранений суховантажем під прапором Сьєрра-Леоне в Егейському морі.

Про це заявив начальник відділу інформаційного забезпечення Чорноморського флоту прес-служби Південного військового округу капітан 1-го рангу В'ячеслав Трухачов, передає "Обозреватель".

За словами Трухачова, це сталося вранці 30 грудня 2017 року при проходженні протоки Карпатос в 9-10 милях на південь від острова Родос.

"Суховантаж "Орка-2" виходив з Єгипту в Туреччину, а ВДК "Ямал" слідував у окупований Севастополь із Середземного моря. В результаті зіткнення ніхто не постраждав", - йдеться у повідомленні.

На його думку, винуватцем зіткнення став суховантаж, який порушив правила.

"Йдучи паралельним курсом і здійснюючи обгін російського корабля по лівому борту, не переконавшись, що обгін завершений, різко змінив курс вправо", - розповів російський військовий.

У свою чергу, РФ склала заяву про "морський протест", в якій викладені обставини інциденту для необхідних дій по відшкодуванню збитку за рахунок винного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обговорюють зняття теми з політичного порядку та визнання Криму російським" - у РФ зробили дивну заяву про Захід

Повідомляється, що "Ямал" отримав некритичні пошкодження і винуватцем інциденту є суховантаж.

"У перших числах січня "Ямал" прибув на базу, корабель на ходу. Пошкодження незначні", - сказало одне з джерел.

Раніше повідомлялось, що 23 грудня через чорноморські протоки "Ямал" попрямував до Сирії. Він перевозив туди вантаж у листопаді 2017 року.

В анексованому Севастополі окупанти розмістили 2-й дивізіон зенітно-ракетного комплексу С-400, мета якого "контролювати повітряний простір над Чонгаром і Армянськом на кордоні з материковою Україною".

Зараз ви читаєте новину «Дорогою в Крим, іржавий російський корабель "Ямал" був протаранений суховантажем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути