Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2018 12:58

Перед окупацією в Крим приїжджав "радник Путіна": подробиці візиту

Перед окупацією в Крим приїжджав "радник Путіна": подробиці візиту
До Криму перед анексією приїздив "сірий кардинал" Путіна - подробиці. Фото: Факти - ICTV

Перед анексією Криму на півострів приїжджав Владислав Сурков, радник президента Росії Володимира Путіна.

Про це розповів колишній глава Ради Криму Анатолій Могильов, передає "Українська правда".

За словами Могильова, він зустрічався з помічником президента Росії Владиславом Сурковим наприкінці 2013-го або на початку 2014 року – до окупації Криму Росією.

"Сурков приїхав не сам, з ним були ще 4-5 осіб, яких він представив працівниками інженерних служб. Йшлося про те, що ще у 1995 або 1997 році мала бути підписана спільна угода України і Росії про сполрудження Керченського мосту. Цей документ ходив між Росією і Україною в Кабінетах міністрів, він обговорювався, йшло узгодження служб. Одне з узгоджень зависло в Києві", – заявив Могильов.

Крім того, екс-глава Верховної Ради Криму зазначив, що Сурков говорив про те, що його візит пов'язаний виключно з будівництвом мосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собчак і Путін є у списках: в окупованому Криму надрукували бюлетені до "президентських виборів"

"Я тоді сконтактував його з кимось із українських міністрів, хто займався транспортом – або міністр транспорту, або віце-прем'єр, який вів цю посаду. Ми з ним обговорювали тільки цей проект. Я з ним поговорив хвилин 40 або годину. І все. Я не знаю, чи були ще якісь зустрічі у нього з кимось іншим. Я навіть не можу сказати, полетів він з Криму цього дня або наступного", – зізнався політик.

Могильов наголосив, що цією зустріччю не зраджував Україну під час окупації Криму і не обговорював із помічником Путіна політичну кризу в Україні.

За два місяці до окупації Росією Криму тодішнє українське керівництво знало про ці плани і готувало превентивні заходи, які виявилися марними. Про це заявила журналіст і блогер, переселенка з Криму Лариса Волошина.

Зараз ви читаєте новину «Перед окупацією в Крим приїжджав "радник Путіна": подробиці візиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути