понеділок, 19 березня 2018 13:49

Опублікували список країн, які не визнали вибори РФ у Криму

Опублікували список країн, які не визнали вибори РФ у Криму
Крим - це Україна: опублікували список країн, які не визнали вибори РФ на півострові. Фото: Вголос

Низка країн висловилися на підтримку територіальної цілісності України та не підтримали президентські псевдовибори в окупованому Криму.

Сайт Gazeta.ua зібрав заяви підтримки України та засудження дій РФ.

"Японія підтримує територіальну цілісність та суверенітет України і не визнає спроби зміни статус-кво силовими методами. Таким чином, Японія не визнає незаконної анексії Криму Російською Федерацією у березні 2014 року, тому відповідно і не вважає дійсним проведення в Криму так званих президентських виборів Російської Федерації 18 березня 2018 року", - заявив посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

Підтримку Україні висловила Словаччина.

"Україна є нашим сусідом, і збереження її суверенітету та територіальної цілісності належить до головних національних інтересів Словацької Республіки. Словаччина зберігає свою позицію, яка ґрунтується на засудженні анексії Криму та дестабілізації Донбасу. Зважаючи на вищевикладене, ми не визнаємо результати виборів президента РФ на території українського Криму", - йдеться у повідомленні.

Франція не визнає організацію виборів президента Росії на території Криму.

"Через 4 роки після незаконної анексії Автономної республіки Крим, а також Севастополя, Франція найрішучішим чином підтверджує свою прихильність повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів", – йдеться у повідомленні.

Новий голова МЗС Німеччини Гайко Маас назвав неприйнятними вибори президента РФ в окупованому Криму та засуджує спроби легітимізації анексії.

"Той факт, що ці вибори відбулися у Криму, анексованому всупереч міжнародному праву, з нашого погляду є неприйнятним", – наголосив глава німецького МЗС.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Європейський Союз не визнає проведення виборів Російською Федерацією на Кримському півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб Путіну мій голос не дістався!" - журналіст розвінчав "масову підтримку" в Криму

"Норвегія не визнає результати виборів президента Росії у Криму. Норвегія продовжить підтримувати політику ЄС щодо невизнання (анексії півострова Російською Федерацією – ред.). Крим – це Україна", - йдеться на офіційній сторінці відомства в Twitter, яку опублікувало Міністерство закордонних справ Норвегії.

"МЗС Польщі нагадує, що Польща разом з трансатлантичною спільнотою висловлює рішучий протест проти дій Росії щодо України. Ми підтримуємо територіальну цілісність України і вважаємо Крим частиною її території. Це також означає, що президентські вибори на півострові, проведені російською владою, не можуть бути визнані легальними", - наголошується в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Натомість Путіна привітали тільки керівники Китаю, Сербії, Венесуели, Куби, Болівії та глави низки пострадянських держав - Білорусі, Азербайджану, Казахстану, Молдови, Таджикистану, а також невизнаної світом Абхазії.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі з главами МЗС країн ЄС у Брюсселі передав список з 140 осіб, причетних до організації "виборів президента" РФ в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували список країн, які не визнали вибори РФ у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути