Ексклюзиви
середа, 19 червня 2024 19:46

Окупанти вивели з Криму всі ракетоносії

Окупанти вивели з Криму всі ракетоносії
Кораблі намагаються розмістити у Новоросійську, але там не вистачає місця. Фото: ТАСС

19 червня росіяни вивели з окупованого Криму в інший пункт базування малий ракетний корабель із серйозною системою озброєння.

Росія не може його застосувати у Чорному морі. На півострові не залишилось жодного ракетоносія, сказав речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає "Суспільне Крим".

"Що стосується перебазування, ми бачимо таку тенденцію, що ворог протягом останніх пів року, особливо, після знищення кілька тижнів тому малого ракетного корабля "Циклон", переміщує свої основні активи, найбільш цінні кораблі. Зараз бачимо, що вже і другого порядку переміщує в інші пункти базування", - сказав він.

У першу чергу окупанти перекидають кораблі у Новоросійськ, але там не може базуватися весь Чорноморський флот Росії РФ. Тому вони поступово перекидають одиниці.

"Сьогодні вийшов ще один корабель. За моїми підрахунками - це сьомий з моменту знищення "Циклона". Це малий ракетний корабель на повітряній подушці, який теж є серйозною системою озброєння, але застосувати його вони в Чорному морі не можуть. Він залишається банально мішенню. Відповідно, ворог у такий спосіб намагається зберегти склад й перекидає його куди завгодно, аби забрати з Криму", - вказав Плетенчук.

Назву цього корабля він поки не розкрив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Азовському морі поменшало російських ракетоносіїв - ВМС

Вісім російських кораблів окупанти вивезли в Азовське море. Ймовірно, для навчання. Але окупанти зараз звільнили причальний фронт для інших кораблів.

"Бачимо, що перекинули, в першу чергу, носії крилатих ракет і два з них, які ще на стадії випробувань, взагалі вивели з Чорноморського регіону", - уточнив речник.

У Криму залишилися кораблі суднозабезпечення. Серед них рейдові буксири, які мають мінімальне озброєння.

"Його й кораблем назвати не можу, бо він не призначений саме для ведення бойових дій, але це, наприклад, одиниці із суден забезпечення. І таких одиниць там вистачає. Той самий "Коммуна", який було уражено в портах Криму, так само виконував різноманітні роботи в інтересах ЧФ. Незалежно від того, що він не є озброєною одиницею, тим не менш, він входить до складу. Таких одиниць там залишається достатньо багато", - наголосив він.

Жодного ракетоносія на півострові не залишилося.

"Останній був "Циклон". І то, його можна було вважати умовно ракетоносієм, бо він так і помер, жодного пострілу не зробивши. Іноді складається враження, що його там залишили, щоб списати свої невдачі щодо ракетобудування, бо понад рік перебував у флоті, а так і не пройшов випробування", - підсумував Плетенчук.

Вранці 18 червня в Азовському морі перебувало шість ворожих кораблів, у тому числі три носії "Калібрів" загальним залпом до 24 ракет.

У Чорному морі РФ тримала один свій корабель, який є носієм "Калібрів" загальним залпом до чотирьох ракет.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вивели з Криму всі ракетоносії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути