Ексклюзиви
середа, 17 лютого 2021 12:32

Окупанти здійснили масові нальоти на будинки кримських татар
11

В окупованому Криму російські силовики влаштували масові обшуки у будинках кримських татар.

Їх проводять у низці міст: Сімферополі, Севастополі, Бахчисараї та Радянському районі півострова, повідомляє "Кримська солідарність".

"О 4:00 в наші вікна почали стукати. Чоловік доки відкривав двері, ми з дочкою пішли одягатися. Загалом вони зайшли, що робили, що говорили не знаю, але потім один із силовиків мені каже: "Він учасник "Хізб ут-Тахрір". Подивилися все. Забрали документи його, усі паспорти забрали", - розповіла Гульнара Еюпова, дружина затриманого Азамата Еюпова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звинуватили в екстремізмі: у Криму вчительку вигнали зі школи, бо поскаржилася на зарплату

Фото: crimean-solidarity.org

Правозахисники повідомляють про мінімум 7 обшуків у домоволодіннях кримських татар. Їхніх власників затримали співробітники ФСБ та звинувачують в організації терористичної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти затримали жительку Сімферополя

Після російської анексії Криму навесні 2014 року на півострові регулярно проходять обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти здійснили масові нальоти на будинки кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути