субота, 03 червня 2017 10:18

Окупанти змінюють кримських чиновників на росіян із Сибіру

Окупанти змінюють кримських чиновників на росіян із Сибіру
У Криму 70% посадовців - прислані з РФ. Фото: uapress.info

Чиновників різних регіонів РФ направляють у Крим для зміни місцевих державних та муніципальних службовців.

Про це пишуть експерти фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко, Юрій Смілянський, Тетяна Гучакова та Ольга Корбут у матеріалі DT.UA.

"Активно використовується заміна кадрів: кримські державні й муніципальні службовці, незважаючи на лояльність, яку вони демонстрували до окупації та окупантів, системно і масово замінюються чиновниками з різних областей РФ, переважно з депресивних регіонів європейської частини Росії, зокрема північних, а також із віддалених міст Сибіру", - ідеться в матеріалі.

Згідно з оцінками, отриманими на підставі аналізу публічної і інсайдерської інформації, частка присланих з РФ посадовців у підрозділах федеральних відомств РФ в Криму, підлеглих безпосередньо Москві, досягає 70%, а в місцевих відомствах, підпорядкованих Сімферополю, — 50%.

За словами авторів, "колонізації" півострова сприяє мілітаризація Криму, яка означає збільшення на території півострова кількості військових і членів їх сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський спецназ провів у Криму масштабні навчання

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змінюють кримських чиновників на росіян із Сибіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути