вівторок, 17 липня 2018 13:20

"Односельчани ненавидять його і Україну" - Балух голодує 121-й день

"Односельчани ненавидять його і Україну" - Балух голодує 121-й день
Балух голодує 121-й день: подробиці. Фото: YouTube

Український політв'язень з окупованого Криму Володимр Балух голодує 121-й день у російській в'язниці.

Вдома на нього чекають стара мати та дружина, яким складно доводиться жити в режимі окупації, передають "Крим.Реалії".

"Матері вже 75 років, ноги хворі. За господарством складно доглядати. Довго не погоджувалася продати, говорила: "Триматиму до останнього, тому що гроші Вові потрібні". Стільки ж грошей іде кожен місяць. Але умовили її, все-таки довелося продати корову, ліквідували свиней. Залишили тільки козу і птицю", - розповіла дружина Володимира Балуха Наталя.

Рідні політв'язня сподівалися на швидке умовно-дострокове звільнення, але підконтрольний Кремлю суд виніс рішення про продовження терміну ув'язнення.

Український режисер Валерій Балаян недавно відвідав Наталію Балух у селі Серебрянка Роздольненського району Криму.

"На камеру відмовляються говорити, все бояться. Кілька людей тільки висловилися, причому дуже негативно, на адресу Володі. Тобто можна сказати, що ця сім'я живе в атмосфері злоби і ненависті з боку односельців. Фактично вони живуть в ізоляції від зовнішнього світу. Всього кілька людей їх підтримують, але їх я називати не буду, тому що вони цього не афішують. По суті, мама Балуха одна цілий день зі своїми думками і болячками сидить в своєму темному будиночку, кинута. Односельці ненавидять її, Володю і Україну. Це трагічна ситуація", - розповів режисер.

За словами матері активіста, частина людей в селі все ж підтримує її, але приховує це, побоюючись неприємностей для власних сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на вирок Балуха

"Я Путіна просити (про помилування сина. - Gazeta.ua) не буду. Мене Вова не так зрозуміє. Він проти, щоб просити. Просити - це визнати свою провину. А він провини визнати не може, тому що він не винен ні в чому", - говорить мати Володимира Балуха.

Етапування Володимира Балуха може стати для нього смертельним. Заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Зараз ви читаєте новину «"Односельчани ненавидять його і Україну" - Балух голодує 121-й день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути