неділя, 07 червня 2020 17:09

Не дамо забути про кримчан - Порошенко привітав жителів Сімферополя з Днем міста

Не дамо забути про кримчан - Порошенко привітав жителів Сімферополя з Днем міста

У Криму та в Сімферополі живуть справжні патріоти, які продовжують боротьбу за звільнення півострова від окупантів, йдеться у привітанні п'ятого президента України, лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка до жителів окупованого РФ Сімферополя з Днем міста.

"Незважаючи на те, що питання звільнення Криму зникло з порядку денного нинішньої влади, ми не дамо забути про кримчан. Ми вас любимо, ми про вас пам'ятаємо, ми боремося за об'єднання нашої великої української родини. З Днем міста, дорогі сімферопольці!", - написав Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в неділю.

Він нагадав, що 26 лютого 2014 року жителі Сімферополя рішуче виступили проти сепаратистських рішень Верховної Ради Криму: понад 10 тисяч кримчан різних національностей тоді прийшли під будівлю кримського парламенту і заявили, що Крим – це Україна. Політик наголосив, що кримчани "не дали Москві показати бажану для них картинку совкової одностайності, ніби Крим добровільно попросився до Росії. Ні, не просився".

"28 лютого я прилетів до Сімферополя, щоб зупинити руйнівні процеси, які почалися зі спроби оголошення незаконного референдуму. Я хотів переконати депутатів у Сімферополі, вберегти від фатальних рішень. Верховна Рада Криму уже не працювала. Вона була оточена так званими "зеленими чоловічками" – військовими РФ і ланцюгом осіб в камуфляжі, які називали себе кримською самообороною. Вони координувались офіцерами спецслужб РФ. Я бачив їх на власні очі. Згадуючи цей день, я пишаюся поведінкою кримчан, які в умовах російського вторгнення підходили і чітко висловлювали мені свою підтримку", - наголосив лідер "Європейської солідарності".

"Уже понад 6 років Сімферополь, наш славний Акмесджіт, знаходиться під російською окупацією. Попри утиски агресора у місті продовжують жити справжні патріоти, які люблять і борються за Україну і чекають повернення Криму до Батьківщини", – резюмував Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Не дамо забути про кримчан - Порошенко привітав жителів Сімферополя з Днем міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути