Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2018 14:24

Назвали прізвища росіян для обміну на українських політв'язнів - детальний список

Назвали прізвища росіян для обміну на українських політв'язнів - детальний список
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко озвучила імена засуджених або заарештованих в Україні російських громадян, яких Україна готова обміняти на політв'язнів / фото: Пікабу

Оголосили список росіян, яких Україна готова обміняти на своїх політв'язнів у Росії.

Україна готова передати Росії 23 осіб, заявила перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Я хочу озвучити прізвища тих громадян РФ, я маю на це відповідний дозвіл компетентних структур, кого ми готові передати Росії задля звільнення українців Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Балуха, Панова, наших хлопців, які утримуються на окупованому Донбасі. Задля всіх них", – наголосила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді висловили сумніви в тому, що Сенцов живий

Список росіян, яких Україна готова обміняти на своїх бранців:

Віктор Агєєв - громадянин РФ, спецназівець ГРУ РФ, затриманий 2016-го на Донбасі.

Олександр Баранов - український зрадник, молодший сержант контрактної служби Чорноморського флоту РФ, затриманий 21 вересня 2016 року.

Максим Одінцов - український зрадник, правпорщик контрактної служби Чорноморського флоту РФ, затриманий 21 вересня 2016-го.

Анатолій Бусигін - інформація відсутня.

Олександр Валіхідіс - громадянин Росії, пенсіонер органів внутрішніх справ. 2016 року був затриманий у Львові, куди поїхав відвідати літню матір.

В'ячеслав Висоцький - колишній офіцер ГРУ РФ на пенсії. 2015-го разом з дружиною отримав російське громадянство.

Руслан Гаджієв - російський танкіст з Адигеї, потрапив у полон під Дебальцевим.

Валерій Гратов - громадянин РФ, Полковник збройних сил Росії. Намагався пробратися в невизнану "Придністровську республіку" з фальшивим паспортом громадянина України.

Владислав Гречин - громадянин РФ, 05.06.1987 р.н. Затриманий в Одесі 2014-го у рамках справи "2 травня" та виготовлення зброї.

Олег Доронін - громадянин РФ, 23-річний найманець терористичного підрозділу "Первый казачий полк имени Платова". Затриманий у квітні 2015-го біля Попасної. Родом з міста Нижнєвартовськ.

Сергій Єгоров - громадянин РФ. 38 рік. Був взятий в полон під Новомиколаївкою 14 квітня 2017-го у бою.

Валерій Іванов - громадянин РФ, його затримали українські військовослужбовці в Станиці-Луганській, в серпні 2015 року. На допиті він розповів, що приїхав з Архангельська "допомагати ЛНР боротися з фашистським режимом".

Ігор Кемаковський - громадянин РФ, у минулому викладач Санкт-Петербурзького аграрного університету. Затриманий СБУ 2015 року за шпигунство на користь Росії і терористичної організації ДНР.

Ольга Коваліс - громадянка РФ, затримана 30 квітня 2015 року на блокпосту поблизу Маріуполя разом ще з одним росіянином Павлом Черних. Шукала військову інформацію для ДНР.

Василь Кусакін - бойовик формування "Тайфун" сил угруповання ДНР. Засуджений до 8 років позбавлення волі за вчинення терористичного акту.

Владислав Макаров - бойовик ДНР. Більше інформації немає.

Євген Нефьодов - громадянин РФ, обвинувачений у справі про події 2 травня 2014-го в Одесі.

Олексій Сєдін - громадянин РФ, командир взводу 7-ї бригади сил угруповання ЛНР". Представлявся російським лейтенантом. Засуджений українським судом до 11 років позбавлення волі за участь у створенні терористичної організації.

Денис Сідоров - громадянин РФ, розвідник 3-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил Росії. Був затриманий 8 вересня 2016 року під час перетину лінії розмежування в Донецькій області.

Максим Сливка - громадянин РФ, був заарештований 3 вересня 2015 року в Києві на Оболоні у підозрі у підготовці теракту.

Павло Черних - громадянин РФ, затриманий 30 квітня 2015-го на блокпосту поблизу Маріуполя разом ще з росіянкою Ольгою Каваліс. Займався шпигунством.

Лариса Чубарова - громадянка РФ, затримана у квітні 2015 року. Учасниця угруповання ДНР мала позивний Тереза. Один зі свідків у справі - боєць полку "Азов" Максим Ярош на суді розповів, що вона не тільки керувала бойовиками, але і особисто вбила 2 військових.

Євген Шаталов - громадянин РФ, родом з міста Курганинський Краснодарського краю. Затриманий 18 січня 2017 року біля Маріуполя. Розвідник.

"Це ті громадяни РФ, які засуджені за підготовку терактів в Одесі, Харкові, Києві, Херсоні, Тернополі або ж за участь у військових діях на Донбасі, або за їхніми справами ще ведуть судові процеси", – додала віце-спікер ВРУ.

Росіяни не пустили українського омбудсмена Людмилу Денісову до жодного з ув'язнених в РФ українців. Про це вона розповіла на погоджувальній раді парламенту після майже 20-денного перебування у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали прізвища росіян для обміну на українських політв'язнів - детальний список». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути