четвер, 26 квітня 2018 17:56

Треба терміново приймати закон про колаборацію - Чубаров

Треба терміново приймати закон про колаборацію - Чубаров
Міст через Керченську протоку Росія віддасть сама. Фото RIA

Росія заплатить контрибуцію за окупацію Криму. Задля цього потрібно збільшити міжнародний тиск на ворога.

"Нам треба терміново приймати закон про колаборацію. Терміново. Тому що зараз у нас немає диференціації між вчинками ідейних людей. З точки зору формального права людина, яка, скажімо, була членом виборчої комісії на незаконних виборах, які нещодавно були проведені в Криму і людина, яка брала участь в якихось силових операціях в перші тижні і місяці захоплення російськими окупантами Криму - практично всі вони йдуть по одній статті. Повинна бути диференціація покарань в залежності від тяжкості скоєних неправомірних дій", - пояснив Рефат Чубаров, лідер Меджлісу кримськотатарського народу, повідомляє "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти добудували Керченський міст.

Варіант із силовим звільненням Криму не розглядається.

"Я хотів би сказати, що звільнення Криму можливо виключно в силу міжнародного тиску і дій, що носять міжнародно скоординований характер. Це повинно бути рішення, до якого просто змусять прийти Москву. Я не бачу будь-яких інших форм, в тому числі збройних, звільнення Криму в цій ситуації. Деокупація може відбутися виключно в силу різкого кардинального погіршення ситуації в самій Росії, з керованістю, в економіці. Можливо, протиборством різних фінансових і політичних кланів, груп, коли Москва буде втрачати контроль і управління своєю країною. Тоді вона буде просто змушена покинути окуповані нею території України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собчак поїде до окупованого Криму із території України.

Росія має віддати Керченський міст як плату за злочини.

"Росією як країною-окупантом цей міст повинен бути повністю переданий у вигляді контрибуції за завдані збитки і все інше цьому міжнародному консорціуму. У договорі про передачу повинні бути передбачені заходи реакції, якщо Росія якимось чином спробує його собі в подальшому перепідпорядкувати або повернути. Міст - це частина тієї великої контрибуції в погашенні збитку, який Росія завдала Україні".

В анексованому Росією Криму окупанти заявили, що в середині травня відкриють дорогу автомобільного руху по підходу до Керченського мосту. Окупанти відзначили, що поїдуть по мосту і автопідходах легкові автомобілі та автобуси, при цьому будівельні роботи триватимуть до кінця року. На незаконному будівництві Керченського мосту руйнуються опори через прорахунки російських будівельників та "за рахунок температурного градієнта". Зазначається, що із 595 опор мосту, 256-та опора, яка тріснула, знаходиться посередині Керченської протоки. Зараз будівельники намагаються реставрувати її.

Зараз ви читаєте новину «Треба терміново приймати закон про колаборацію - Чубаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі