четвер, 31 грудня 2020 15:28

Методи Стародавнього Єгипту: як добувають воду в окупованому Криму

Методи Стародавнього Єгипту: як добувають воду в окупованому Криму
Проблема забезпечення окупованого Росією Криму прісною водою у 2021 році ще більше посилиться. Фото: "Крим.Реалії"

Проблема забезпечення окупованого Росією Криму прісною водою у 2021 році ще більше посилиться.

У них є варіанти зниження напруженості ситуації. Перший і головний — це припинення штучного переселення до Криму росіян. Це збільшує навантаження на мережі. Другий варіант — наведення порядку в системах водорозподілу. Зараз там губляться величезні водні ресурси, близько 50% води. Про це розповів доктор юридичних наук, експостійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін, передає "Обозреватель".

"На сьогодні ми бачимо, що основні дії в Криму з пошуку води зводяться до військових заходів. Силами власного Міністерства оборони, військових працівників, тобто безкоштовної робочої сили, бурять свердловини. Прямо скажемо — методи Стародавнього Єгипту. На більше вони не здатні", - наголосив Бабін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін сказав, звідки качатимуть воду в Крим

Він зазначив, що це може трохи зняти напруженість в окупованому Севастополі та Сімферополі. На решті території вони не докладатимуть суттєвих зусиль для водопостачання.

Щодо опріснення морської води, про яке заявляли, воно збільшить собівартість води. До того ж, це висока ціна для всього людства. Тому що в результаті опріснення утворюється розсіл. Якщо його скидати в море - буде екологічна катастрофа. Не врятують кримчан і штучні опади, на думку експерта. По-перше, це хімічні сполуки, які розпорошуються. Друге — штучні опади можуть призводити до селевих потоків в горах, зміни русел і подібних речей.

Навіть якщо взимку і навесні будуть рясні опади, водосховища в окупованому Криму не наповняться 2021 року. Про це заявив заступник директора Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук Михайло Яцюк.

Зараз ви читаєте новину «Методи Стародавнього Єгипту: як добувають воду в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути