Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 13:41

Луценко розповів, хто ще судитиметься з Росією за Керченський міст

Луценко розповів, хто ще судитиметься з Росією за Керченський міст
Причорноморські держави зможуть позиватися проти Росії за незаконне будівництво мосту. Фото: Страна

Спільно з причорноморськими державами, українська сторона може ініціювати розслідування екологічної загрози від будівництва Росією Керченського мосту в окупований Крим.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу, передає "Обозреватель".

За словами генпрокурора, саме завданням для ГПУ є протидія екологічній катастрофі, яка може виникнути через будівництво так званого Керченського мосту.

"На даний момент в рамках кримінального провадження кримської прокуратури проходить екологічна експертиза. У разі, якщо вона підтвердить ймовірність екологічної катастрофи, ми плануємо звернутися до країн чорноморського співробітництва - Болгарії, Грузії, Румунії, Туреччини з пропозицією створення в рамках Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах спільної слідчої групи для проведення досудового слідства, а потім і судового слідства щодо будівництва цього мосту ", - повідомив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готували платформу до "повернення" Криму в РФ" - Аваков свідчить по держзраді Януковича

"Відповідні перспективи заочного засудження і економічні санкції ми також опрацьовуємо з нашими закордонними колегами", - додав Луценко.

В анексованому Росією Криму будівельники обіцяють, що перші автомобілі поїдуть через Керченську протоку не в грудні 2018 року, як планувалося спочатку, а вже в травні. Встановлено всі опори автодорожної частини мосту через Керченську протоку, який зв'яже окупований півострів із Росією.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів, хто ще судитиметься з Росією за Керченський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути