вівторок, 13 лютого 2018 12:29

Лавров взявся за повернення скіфського золота із Нідерландів

Лавров взявся за повернення скіфського золота із Нідерландів
Лавров вимагатиме від Нідерландів повернути "скіфське золото" в Крим. Фото: DW

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрінеться з керівником МЗС Нідерландів. У ході робочої зустрічі 14 лютого планує обговорити "повернення" в окупований Крим колекції скіфського золота.

Про це повідомив проросійський сайт "Крым.информ".

"Російсько-нідерландські відносини затьмарені розв'язаною в голландських ЗМІ безпрецедентною антиросійською кампанією, неправосудним вердиктом амстердамського суду про передачу експонатів виставки "Крим - золотий острів у Чорному морі" Україні, а не кримським музеям", - відзначили в російському відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли найдавнішу скфіську могилу

Кримські музеї надали 2 111 експонатів для виставки в Амстердамі на початку лютого 2014 року. Серед експонатів - прикраси з дорогоцінних металів, зброю і предмети побуту. Експонати повинні були повернутися на півострів до 1 червня 2014 року. Після анексії Криму про свої права на них заявила Україна.

Росіяни готові розірвати "міжмузейні відносини" з Нідерландами, якщо суд Амстердама не поверне колекцію скіфського золота в окупований Крим. Таку заяву зробив міністр культури РФ Володимир Мединський.

Зараз ви читаєте новину «Лавров взявся за повернення скіфського золота із Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути