вівторок, 05 грудня 2017 16:20

Кримськотатарський активіст оголосив про голодування

Кримськотатарський активіст оголосив про голодування
Асан Чапух оголосив, що з завтрашнього дня починає голодування Фото: crimeahrg.org/

Затриманий 23 листопада в Сімферополі у "справі про вимагання" в громадянина Туреччини кримськотатарський активіст Асан Чапух оголосив, що з завтрашнього дня починає голодування.

Про це активіст заявив під час засідання окупаційного Верховного суду Криму, який розглядає апеляцію на арешт затриманих. Про це повідомляє "Радіо "Свобода".

Своє рішення Чапух мотивував тим, що суд залишив у силі рішення про тримання його під вартою в СІЗО. Він наполягав на тому, щоб його відпустили під домашній арешт.

"З дня затримання я жодного разу не мився, умови тримання дуже погані: стіни сирі, всюди грибок, у мене постійно стрибає тиск. Я завтра починаю голодування, якщо ви не відпустите мене під домашній арешт", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримського політв'язня перевели під домашній арешт

У Сімферополі вдень 23 листопада силовики затримали групу кримських татар. Управління ФСБ Росії в Криму звинувачує затриманих активістів у "вимаганні в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини.

В окупованому Сімферополі ветеран кримськотатарського руху за повернення на Батьківщину Веджіє Кашка померла після того, як її спробували затримати співробітники ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «Кримськотатарський активіст оголосив про голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути