Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2018 11:47

"Кримський титан" влетів на круглу суму за екологічну катастрофу в Армянську

"Кримський титан" влетів на круглу суму за екологічну катастрофу в Армянську
"Кримський титан" заплатить окупантам мільйони за катастрофу в Армянську. Фото: Кореспондент

На окупованому півострові так званий "арбітражний суд Республіки Крим" примусив "Титанові інвестиції" доплатити 736 млн 853 тис. руб. (287 млн 338 тис. грн) за екологічну шкоду.

Зазначається, що суд окупантів став на сторону так званого "Росприроднагляду" та відмовив "Титану" в Армянську у задоволенні заяви про "визнання незаконною вимоги Міжрегіонального управління Росприроднагляду по Республіці Крим та м. Севастополь про донарахування та довнесення до бюджетів бюджетної системи РФ плати за негативний вплив".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Херсонщини евакуювали понад 500 людей

"Несплатою "Титаном" зазначеної суми порушуються інтереси держави та невизначеного кола осіб, а саме громадян у частині права на сприятливе навколишнє середовище та її захист від негативного впливу, викликаного господарською діяльністю. Неправомірні дії заявника перешкоджають реалізації принципів охорони навколишнього середовища і порушать права громадян на сприятливе навколишнє середу та екологічну безпеку", - йдеться в рішенні Арбітражного суду окупантів, передає проросійський сайт kafanews.

Завод "Кримський титан" 9 вересня повністю зупинив виробництво.

Через хімвикид у Криму по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник. 5 військових госпіталізували та направили до Одеси для проходження медичного обстеження. Про це повідомив помічник голови Держприкордонної служби України Олег Слободян.

Зараз ви читаєте новину «"Кримський титан" влетів на круглу суму за екологічну катастрофу в Армянську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути