понеділок, 15 січня 2018 12:55

Кримський політв'язень Балух на судилищі розгромив заявами російських силовиків

Кримський політв'язень Балух на судилищі розгромив заявами російських силовиків
Політв'язень Балух виступив з останнім словом на судилищі в окупованому Криму. Фото: "Радіо "Свобода"

На кримському судилищі 15 січня українець Володимир Балух виголосив свою останню промову.

Про це повідомила у Facebook Кримська правозахисна група.

"Абсолютно всім зрозумілий той факт, що це йде політичне переслідування за мої переконання. Всі рішення, які будуть прийняті у цій справі, судом вже наперед відомі. Доказів про те, як знайдені предмети з'явилися у мене на горищі, ніхто не шукав. Мої свідчення про те, що силовики неодноразово погрожували підкинути мені такі предмети, ніхто не вивчав", - сказав Балух.

Політичний в'язень наголосив, що справа проти нього повністю сфабрикована.

"Найпростішим доказом того, що я не маю до цього жодного відношення, є те, що обшук проводився за двома адресами. Однак у тому будинку, де я проживаю разом з матір'ю, жодне горищне приміщення не було обстежено. Хоча їх там чотири. А в будинку моєї цивільної дружини обшук закінчився відразу, як тільки вони знайшли щось на горищі. Подальшого обстеження інших приміщень не проводилося. Це яскравий приклад того, що прийшли за тим, що раніше підкинули", - сказав Балух.

Крім того, він переконаний, що справу сфабрикували місцеві силовики.

"Приймайте яке завгодно рішення. Я однозначно заявив уже свою позицію і від неї відмовлятися не маю наміру. Винні все одно всі будуть покарані. Перемога буде за нами. Слава Україні!" - заявив Балух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язню Балуху висунули нові обвинувачення

На кримському судилищі прокурор попросив змінити для українського активіста запобіжний захід з домашнього арешту на утримання під вартою.

"В ході дебатів у справі, в якому Володимира Балуха звинувачують в зберіганні боєприпасів, прокурор Дмитро Корольов запросив для нього покарання у вигляді 5 років і 1 місяця позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 20 тисяч рублів", - йдеться у повідомленні.

В окупованому Росією Криму судять активіста Володимира Балуха, який встановив український прапор на даху свого будинку, а також табличку на стіні будинку "вулиця Небесної сотні 18".

Зараз ви читаєте новину «Кримський політв'язень Балух на судилищі розгромив заявами російських силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути