субота, 08 червня 2019 11:49

Крим просить у Зеленського води і поїздів: документ

Президента Володимира Зеленського просять зняти блокаду з анексованого Криму

Лист главі держави написав колишній президент Криму Юрій Мєшков із проханням відновити залізничне сполучення між материковою Україною і окупованим РФ півостровом, а також відновити подачу води.

Реакції від Володимира Зеленськог на це прохання ще не було.

Експерти щодо цього листа занепокоєні, адже недавно проти блокади анексованого Криму висловлювався перший президент Леонід Кравчук. А другий президент Леонід Кучма після засідання в Мінську виступив з ініціативою про можливість зняття блокади з ОРДЛО на Донбасі

 

Залучення Мєшкова - симетричний крок РФ на поновлення членства Леоніда Кучми в Тристороній контактній групі. Сам лист із проханням подано "гібридним шляхом", нібито від представника громадськості, - каже колишній представник президента України в АРК Борис Бабін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машини залило під дах: окупований Севастополь "пішов під воду"

Відновлення залізничного сполучення і подачі води в окупований Крим вкрай необхідне Кремлю, який не може офіційно визнати, що без них "півострів приречений", "Тому і використовують таке гібридне висунення вимог, нібито не від влади Росії"- наголосив Бабін.

Також заявив, якщо Україна піде на поступки в цих питаннях, то це буде означати фактичну відмову Києва від Криму. Адже сполучення і водопостачання сьогодні є одними з небагатьох важелів, які реально можуть вплинути на ситуацію.

країні для повернення окупованих територій треба наполягати на Будапештському форматі переговорів. Ні Мінський процес, ні введення миротворців ситуацію на Донбасі не вирішать. Це завдання для новообраного президента і майбутньої Верховної Ради, - каже колишній народний депутат Андрій Сенченко.

Зараз ви читаєте новину «Крим просить у Зеленського води і поїздів: документ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути