понеділок, 08 травня 2023 10:27

Крим активно залишають окупанти та колаборанти  – ГУР

Крим активно залишають окупанти та колаборанти  – ГУР
Українська армія готується повертати окупований Росією Крим. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Представники окупаційних "адміністрацій" та колаборанти залишають окупований Росією Крим.

Водночас широкому загалу продовжують розповідати, що "все йде за планом". Про це повідомив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Юсов в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, щоразу, коли в Криму "хтось не там курить чи відбуваються заходи з демілітаризації від окупантів українського півострова", то спостерігаються багатокілометрові затори на виїзд з Криму в бік РФ.

"Тому так, виїжджають. А якщо говорити про вужчу групу – керівництво окупаційних адміністрацій Криму, командування – то вони вже здебільшого подбали про те, щоби вивезти свої родини за межі окупованих територій. Кому пощастило – вивезли навіть за межі Російської Федерації або принаймні на території Московії", – сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Буданова про деокупацію Криму: це не буде просто, вони захищатимуться до кінця

Він зауважив, те ж саме стосується умовних еліт у Криму – бізнес, політики, військові. За його словами, вони забезпечили свої родини більшим рівнем безпеки.

Юсов уточнив, що подібне спостерігається і на інших окупованих територіях, зокрема так званих ЛДНР.

"Навіть ті, хто не виїхав з окупаційних адміністрацій, точно сидять на валізах. І не зробили цього досі, принаймні щодо (вивозу. – Gazeta.ua) своїх родин, виключно через страх перед вищим рашистським командуванням, яке забороняє подібні дії, стежить. І в даній ситуації їхні родини багато в чому знаходяться в заручниках у кремлівського режиму", – додав він.

2 квітня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов оприлюднив 12 кроків деокупації Криму, які розробляються із залученням широкого кола фахівців та експертів.

План включає, зокрема, негайний виїзд з півострова громадян РФ, обговорення проєкту пам'ятника "русский военный корабль идёт нах*й", а також перейменування Севастополя, ймовірно, на Ахтіар.

Зараз ви читаєте новину «Крим активно залишають окупанти та колаборанти  – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути