Ексклюзиви
неділя, 25 лютого 2018 16:15

Конфісковане за відвідини Криму судно, передадуть ВМС України

Конфісковане за відвідини Криму судно, передадуть ВМС України
Конфісковане судно Sky moon передадуть ВМС України. Фото: Дежприкордон служба

Танзайнійське судно "Sky moon", яке два роки тому затримали українські прикордонники за незаконні відвідини окупованого Криму, передадуть військово-морським силам України.

Про це повідомляє Державна українська прикордонна служба, посилаючись на заступника військового прокурора Південного регіону Романа Мрочко.

"Танзанійськие судно "Sky moon", яке в кінці 2016 року затримали співробітники Держприкордонслужби, буде передано військово-морським силам України" - сказано в повідомленні.

Суховантаж "Sky moon" під прапором Танзанії затримали у листопаді, в українській частині річки Дунай.

"Капітана засудили за "переміщення поза українським митного контролю з території Криму 3000 тонн технічної соди", товар визнали контрабандою. У березні суд Одеси вирішив конфіскувати судно разом з вантажем (вартістю понад 680 тисяч доларів)", - зазначається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відправили до Криму військові літаки

Таке рішення стало першим в історії України судовим вердиктом про конфіскацію морського морського судна. Всім членам екіпажу "Sky moon" заборонили в'їзд на Україну терміном на три роки.

Міський суд Херсону заарештував судно "Нефтетрудовоз 45 М" через підозру у тому, що воно заходило в порти Криму після анексії півострова.

Зараз ви читаєте новину «Конфісковане за відвідини Криму судно, передадуть ВМС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути