Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2021 22:55

Канада підтримує створення Кримської платформи

Канада підтримує створення Кримської платформи
Міністр наголосив, що Росія має дотримуватися міжнародних зобов'язань та припинити незаконну окупацію Криму. Фото: Pixabay

Канада закликає Росію поважати міжнародне право й припинити незаконну окупацію Криму.

Про це в Оттаві заявив міністр закордонних справ Канади Марк Гарно з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим і Севастополя, повідомляє кореспондент "Укрінформу".

"Канада повторює однозначне засудження російського незаконного вторгнення й спроби анексії Криму. Ми залишаємося відданими підтримці суверенітету й територіальної цілісності України. Ми солідарні із народом України, який продовжує невтомно боротися за свої основоположні права й свободи", - наголосив Гарно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали боротьбу за Крим - 7 років окупації півострова

Він зазначив, що протягом семи років Росія ігнорує заклики міжнародної спільноти припинити порушувати суверенітет й територіальну цілісність України. За його словами, що Росія має дотримуватися міжнародних зобов'язань та припинити незаконну окупацію Криму.

Гарно додав, що Канада підтримує ініціативу України щодо створення Кримської платформи, "спрямованої винесення деокупації Криму на передову міжнародних дискусій".

Раніше Джо Байден заявив, що США ніколи не визнають незаконну анексію Криму та продовжать допомагати Україні протистояти російській агресії.

Зараз ви читаєте новину «Канада підтримує створення Кримської платформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути