Ексклюзиви
четвер, 26 вересня 2019 17:36

"Випромінює позитив і прямолінійність": німецькі депутати й активісти зустрілися із Сенцовим
12

Олег Сенцов розповів, що збирається повертатися в кіно, знімати фільми
Фото: ukrinform.ua
Олег Сенцов розповів, що збирається повертатися в кіно, знімати фільми
Олег Сенцов розповів, що збирається повертатися в кіно, знімати фільми
Олег Сенцов розповів, що збирається повертатися в кіно, знімати фільми
Олег Сенцов розповів, що збирається повертатися в кіно, знімати фільми

26 вересня у Берліні відбулися зустрічі українського режисера Олега Сенцова з депутатами німецького Бундестагу та правозахисниками.

Сенцов наголосив на важливості збереження тиску на Росію з метою звільнення всіх політичних в'язнів Кремля, пише Укрінформ.

"Я не будую далеких планів. У мене є цілі. Одна з них - це свобода і незалежність моєї країни в широкому сенсі цього слова. Більш конкретно - це звільнення наших полонених, які перебувають у російських тюрмах і на Донбасі. Це громадська робота, якою я зараз займаюся, я вже не можу з неї вийти, тому що життя мене сюди винесло, я не можу від цього місця вже відступити, тому що відчуваю моральну відповідальність свою, адже за мене багато говорили, мене витягли, отже, я зобов'язаний і повинен допомогти іншим. Багатьох людей не можу підвести", - сказав Сенцов на зустрічі з головою міжпарламентської групи дружби з Україною Омідом Нуріпуром.

Олег Сенцов розповів, що збирається повертатися в кіно, знімати фільми. На круглому столі були присутні депутати Мануель Саррацин і Франк Швабе.

"Олег Сенцов підкреслив, що зараз має йтися про те, щоб звільнити інших політичних ув'язнених, українських, але також і російських", - розповів журналістам після зустрічі Саррацин.

Саррацин назвав знайомство з Сенцовим "дуже зворушливим" і згадав, коли він сам під час ЧС із футболу був у Росії та там отримав новини про його голодування.

"Я думав, що Олег помре. Я не вірив, що ми колись його побачимо на волі. Тому для мене це було дуже зворушливо потиснути йому руку і поговорити з ним. Він випромінює так багато позитивної енергії та так багато прямолінійності, що ця зустріч залишила дуже глибоко враження", - поділився депутат.

Саррацин влаштував на Красній площі одиночний пікет, тримаючи плакат FreeSentsov.

Ще один учасник зустрічі, депутат Франк Швабе також зазначив, що це чудово нарешті бачити людей, про яких ти чув, знав, що вони були в'язнями, які більше не за ґратами.

"Але не треба забувати, що в неволі залишається ще низка людей. Завдання — щоб і цих людей відпустили", - сказав Швабе і додав, що треба зберігати тиск на Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов пояснив, навіщо підписав книгу Шарію

Депутат також сказав, що знає, що в даний момент права людини жорстко порушуються як у постраждалому регіоні України, так і відносно до тих людей, які перебувають у в'язниці.

"Я належу до тих, хто бажає, аби переговори були інтенсифіковані", - сказав політик. Він також очікує, що агресора називатимуть агресором, оскільки всі розуміють, яка країна проти якої таку агресію здійснює, це Росія, і хто її жертва.

У Німеччину приїхав український режисер, якого звільнили з російського ув'язнення, Олег Сенцов. "Щойно зустріли Олега Сенцова в аеропорту Берліна!" - повідомив посол України в Берліні. - Символічно, що свій перший після звільнення візит наш герой здійснює саме у Німеччину".

Зараз ви читаєте новину «"Випромінює позитив і прямолінійність": німецькі депутати й активісти зустрілися із Сенцовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути