Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 11:19

"Хороший Гітлер": політичний експерт нагадав промову Путіна під час анексії Криму

"Хороший Гітлер": політичний експерт нагадав промову Путіна під час анексії Криму
Виступ Путіна нагадував промову Гітлера - експерт прокоментував події часів анексії Криму. Фото: "Комсомольская правда"

Російський президент Володимир Путін 2014 року використав методику Адольфа Гітлера, щоб аргументувати агресію проти України.

Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю Гордону.

Експерт зауважив, що важливим був виступ Путіна на засіданні обох палат парламенту 18 березня 2014 року, присвячених анексії Криму.

"Не я один - дуже багато сказали, що це ремейк Судетської промови Гітлера. Просто перебір! У мене навіть є гіпотеза, що спічрайтери просто полінувалися і обмежилися прямим перекладом. Всі основні концепції ті ж. Розділений народ - це ж центральна концепція гітлерівської внутрішньої і зовнішньої політики! І щодо нас, росіян, це вперше прозвучало у промові "хорошого фюрера" так званого", - говорить політолог.

Піонтковський наголосив, що виступ Путіна настільки нагадував промову Гітлера, що було трохи незручно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник США повідомив, коли РФ відшкодує Україні окупацію і війну

"І як же незграбно спробував пом'якшити це такий знатний кремлівський пропагандист, як Мігранян, він сказав: "Наш Путін - це хороший Гітлер". Є два Гітлера: дуже хороший - до 39-го року, який відстоював національні інтереси німців, і поганий, який з'явився потім... Так ось, розділений народ, плюс там же було наголошене право Кремля захищати інтереси не російських громадян (що дуже важливо, адже кожна держава має своїх громадян захищати), а етнічних росіян, де б вони не проживали. І на зустрічі так званої з народом, вже в квітні, була поставлена конкретна мета - повернути до складу Росії 10-12 областей України, колись більшовиками відданих довільно Україні. Прозвучало слово "Новоросія" і програма подальшої анексії", - пояснив політолог.

Датою початку так званої "кримської весни", яка привела до анексії півострова Росією, можна вважати 28 січня 2014 року. Про це заявив "глава" анексованого Криму Сергій Аксьонов.

Зараз ви читаєте новину «"Хороший Гітлер": політичний експерт нагадав промову Путіна під час анексії Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути