понеділок, 15 липня 2019 13:47

ФСБ затримала двох українців на кордоні із Кримом

ФСБ затримала двох українців на кордоні із Кримом
На кордоні із Кримом затримали двох українців. Фото із відкритих джерел.

В анексованому Криму російські прикордонники затримали двох громадян України. Вони намагалися проїхати через пункт пропуску Армянськ на адміністративному кордоні.

"При в'їзді до Криму прикордонниками виявлено двох громадян, оголошених у федеральний і міждержавний розшуки. Обидвох затриманих за встановленим порядком передано до правоохоронних органів для подальшої їхньої відправки ініціаторам розшуку", - повідомляють російські ЗМІ з посиланням на управління ФСБ.

Російські силовики стверджують, що затриманий українець, 1991 року народження, нібито перебував у міждержавному розшуку.

"Додаткова перевірка показала, що чоловік був засуджений на території Молдови за керування транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп'яніння", - відзначили у ФСБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підполковник Нацгвардії зливав Росії таємниці щодо АТО

Другий українець, 1985 року народження. За словами окупантів, підозрюється у скоєнні вбивства на території Криму.

Імена та прізвища затриманих невідомі.

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з окупованим Кримом громадян України неможливо, оскільки російська сторона не відкриває їхні персональні дані. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують "контактів із окупантами".

Після анексії Криму Росією на початку 2014-го між материковою Україною та півостровом існує формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють 3 контрольних пункти в'їзду/виїзду – "Каланчак", "Чонгар" і "Чаплинка".

Співробітники контррозвідки спільно з Головним слідчим управлінням Служби безпеки України затримали шпигуна. Агент російської воєнної розвідки їхав до Воронежа на зустріч із куратором.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ затримала двох українців на кордоні із Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі