вівторок, 11 вересня 2018 10:28

ФСБ використає "геноцид кримчан" у новій спецоперації проти України

ФСБ використає "геноцид кримчан" у новій спецоперації проти України
Кримську катастрофу ФСБ використає в новій спецоперації. Фото: Укрінформ

Російська ФСБ проводить інформаційну спецоперацію щодо екологічної катастрофи в окупованому Армянську.

У спецоперації "геноцид кримчан із боку України" метою є поширення через російській ЗМІ та соцмережі інформації про проблематику перекриття українською владою Північно-Кримського каналу. Росіяни хочуть цей фактор назвати головною причиною техногенної катастрофи на ЗАТ "Ukrainian Chemical Products" (раніше - ЗАТ "Кримський титан" ). Про це повідомив координатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Наголошується, що альтернатива для заповнення водою кислотонакопичувача заводу, за винятком випадку її подачі через канал із материкової території України, відсутня. У загальнодоступних ресурсах нав'язується маніпулятивна думка, що річка Дніпро не є "українською власністю", оскільки бере початок на території Російської Федерації, у зв'язку з чим висувається вимога в стислі строки вжити заходів щодо відкриття Північно-Кримського каналу. В іншому випадку "обурене місцеве населення" разом із мешканцями прилеглих районів Херсонської області нібито може самостійно розблокувати дамбу на каналі", - написав Тимчук.

Експерт наголосив, що замовчуються істотні екологічні проблеми "Кримського титану" - перш за все, свідоме ведення виробничої діяльності в умовах явної нестачі водних ресурсів, виходячи з позиції, що потужності підприємства нібито в змозі обійтися місцевими джерелами води.

"Меседжі, які реалізуються під час спецоперації: регіон у критичному стані, населення Кримського півострова задихається, знищується сільське господарство, півострів наздогнала екологічна катастрофа тощо, а головним винуватцем є Україна, яка проводить політику "геноциду кримчан", перекривши подачу води до окупованого Криму. Аналіз отриманих даних свідчить про подальшу можливість спроби спецслужб РФ на тлі техногенного лиха дестабілізувати обстановку навколо "UCP" шляхом організації в Херсонській області "стихійних мітингів невдоволених екологічною ситуацією місцевих жителів" із вимогами розблокувати дамбу на Північно-Кримському каналі та відновити водопостачання півострова," - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим і Херсон у зоні зараження: що робити після викидів. Рекомендації МОЗ

Крім того, Тимчук зауважив, що цими діями Москва намагається "перебити" в інформпросторі будь-які нагадування про норми міжнародного права, відповідно до яких країна-окупант несе повну відповідальність за забезпечення життєдіяльності окупованих територій.

На окупованому півострові так званий "арбітражний суд Республіки Крим" примусив "Титанові інвестиції" доплатити 736 млн 853 тис. руб. (287 млн 338 тис. грн) за екологічну шкоду.

Завод "Кримський титан" 9 вересня повністю зупинив виробництво.

Через хімвикид у Криму по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник. 5 військових госпіталізували та направили до Одеси для проходження медичного обстеження. Про це повідомив помічник голови Держприкордонної служби України Олег Слободян.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ використає "геноцид кримчан" у новій спецоперації проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути