четвер, 14 вересня 2017 13:51

"Эй гражданин начальник, а корона не жмет?" - Хливнюк вимагає у репера Басти пояснень за Крим

"Эй гражданин начальник, а корона не жмет?" - Хливнюк вимагає у репера Басти пояснень за Крим
Баста і Бумбокс в 2010 році записали кілька спільних пісень / фото: zastavki.com

Лідер української гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк написав відомому російському реперу Василю Вакуленку (Баста - Gazeta.ua) відкритий лист.

Відповідний запис з'явився на сторінці українського музиканта у соцмережі Facebook.

"Привіт тобі, талановитий колего, давненько не бачилися. Ось натрапив в мережі на інформацію про можливу заборону на твій в'їзд в Україну строком на три роки. На правах старого знайомого, вирішив поставити тобі кілька запитань. Чудово пам'ятаю, як ти попросив мене записати спільну пісню, як легко і швидко працювали. Як з кількох замальовок ми вибрали саме цю "Солнца не видно". Як тобі і твоїм подобалися мої з діджеєм Валиком партії. Потім був кліп, і натяк твого адміністратора Юри, що ми хочемо вас кинути", - звернувся до репера Хливнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бумбокс" презентував новий альбом

За його словами, вони відступили, не бажаючи скандалу і поважаючи офіційну версію кліпу.

"А далі і ти, і я продовжували нашу справу, благо, обидва любимо і вміємо її робити, кожен по своєму. Записувалися альбоми в студіях краще і збиралися майданчики побільше. Почали їздити на гастролі в Європу (тепер у вас "гейропу") і в Штати ( тепер у вас "піндостан"). В турне по Німеччині я побачив, що вдома повстання. Про те, що це не проплачений цирк, а революція гідності, я дізнався не з телевізора, я був там і бачив все сам. Коли дивився на 100 відсотків брехливу подачу того, що відбувається, в російських ЗМІ, думав, що музика поза політикою і ми з тобою тому яскравий приклад. А потім почалося вторгнення в Крим і війна на Донбасі. Припускаю, що така людина як ти, стане заперечувати агресивний характер цих подій тільки з побоювання за себе, сім'ю та бізнес. Це теж зрозуміло, у нас таких своїх завались, але, у найгіршому разі, можна і відмовчатися, зберегти обличчя, так би мовити", - розповів музикант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я сумую за Росією", - вокаліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк

"І ось дійшло до того, що за підтримку міжнародних договорів про цілісність моєї країни, за правду, був убитий вартовий в Криму на вишці української військової частини, наші з тобою однолітки засуджені на строки від 10 до 20 років таборів, ситуація з правами людини щодо кримськотатарського народу жалюгідна, наші з тобою люди гинуть щодня по обидві сторони лінії фронту. Так скажи ж, будь ласка, як так вийшло, що ти, людина, яка чудово розуміє ситуацію, вирішив їздити до мене в дім, в Крим, без мого дозволу? Невже це не очевидно? Хіба я коли-небудь поводив себе у твоєму домі, в Росії, не як гість? Або тепер Крим твій дім?".

"У нашій спільній пісні на твої вірші є ось які слова: "Черту перейти легко, но как потом смотреть людям в глаза...", "Эй гражданин начальник, а корона не жмет? Это ложка дегтя в ваш липовый мед..." – згадав Хливнюк.

"Досі чую цю пісню з машин і вікон і не шкодую про цей досвід, але фразу "не важно, кто решает, Москва или Питер" потрібно було не міняти на "Киев", а залишити як є. Бажаю удачі, намагаюся зрозуміти і чекаю відповіді", - додав вокаліст "Бумбоксу".

Відомий російський репер Баста став персоною нон грата в Україні. Виконавець після анексії Криму виступав з концертами на півострові. В СБУ підтвердили, що прийнято рішення заборонити Басті в'їзд в Україну на три роки. Голова СБУ також підкреслив, що "візити В.Вакуленка в Україну створюють передумови до дестабілізації суспільної ситуації в державі". Наступний концерт Басти в Києві був запланований на 1 грудня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «"Эй гражданин начальник, а корона не жмет?" - Хливнюк вимагає у репера Басти пояснень за Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути