вівторок, 22 серпня 2023 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Іншого варіанту в нас немає": Данілов розповів, як Україна звільнятиме Крим

"Іншого варіанту в нас немає": Данілов розповів, як Україна звільнятиме Крим
За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, звільняти Крим доведеться військовим шляхом. Фото: скріншот

Швидше за все, Крим доведеться звільняти військовим шляхом.

Лише у випадку деокупації півострова Україна матиме певні гарантії безпеки. Про це, виступаючи напередодні третього саміту Міжнародної Кримської платформи, сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Він наголосив, що Крим є частиною території України, яку обов'язково слід звільнити.

"Більш того, ми його будемо звільняти. Скорше за все це відбуватиметься військовим шляхом, якщо країна-агресор до цього часу не втямить, що їй треба піти з нашої території. Іншого варіанту в нас немає", ‒ зазначив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов анонсував знищення окупантів у Криму

За його словами, будь-які інші дії стосовно Криму будуть означати консервацію ситуації та передачу війни нащадкам. На думку Данілова, Росія, маючи Крим у себе в підпорядкуванні, ніколи не заспокоїться.

"Тільки вигнавши її з території Криму, посунувши її в Азовському морі, ми будемо розуміти, що наша держава буде мати певні гарантії безпеки на певний проміжок часу", ‒ сказав секретар РНБО.

Він підкреслив, що іншого варіанту, окрім як деокупації Криму, бути не може.

"Чи буде важко? Так, буде важко. Чи будуть нас підкилимно умовляти? Скоріше за все меседжі будуть відправляти", ‒ сказав Данілов.

Він розповів, що вже нині Україна отримує велику кількість повідомлень з приводу того, що державі нібито не слід звільняти Крим, але вони всі анонімні.

"А як тільки одна людина, клерк з НАТО, відкрив обличчя, він відразу отримав від всієї світової спільноти відповідь. Тому, нам своє робити, звільняти території, повертатися до Чорного і Азовського морів. Якщо ми не будемо мати в Криму свого військового флоту, ми будемо знаходитися у вкрай складному стані з точки зору безпеки постійно", ‒ додав Данілов.

Захід Збройних сил України на територію Криму залежатиме від ситуації на фронті, перебігу наступальних й оборонних операцій та інших чинників.

Впливатиме навіть погода, сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «"Іншого варіанту в нас немає": Данілов розповів, як Україна звільнятиме Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути