Ексклюзиви
пʼятниця, 07 червня 2019 18:30

Для кримчан змінили умови перетину кордону з окупованим півостровом

Для кримчан змінили умови перетину кордону з окупованим півостровом
Для дітей з окупованого Криму змінили умови перетину КПВВ. Фото: Громадське

Неповнолітнім кримчанам змінили умови перетину КПВВ.

Діти віком до 16 років зможуть не чекати отримання українського паспорта місяць на території материкової України, повідомив начальник управління з питань АР Крим та міста Севастополя Міністерства тимчасово окупованих територій Сергій Мокренюк, пише Громадське.

"Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території, часто не мають документів, які підтверджують їх належність до громадянства, тобто паспортів громадянина України або паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Що молодша людина, то менше опцій. Ми прекрасно розуміємо, що для нас найважливіше, відповідальність нашої держави — діти. Де б вони не перебували, це наші діти. Ми відповідаємо за те, що відбувається, попри те, що вони на тимчасово окупованій території. Вони перебувають реально не в межах можливостей нашої держави, проте ми маємо створювати умови, щоб більше людей мало можливість активізувати свій зв'язок із державою та отримати документ, який свідчить про належність до громадянства України", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зникли" 12% випускників кримських шкіл

До змін отримати паспорт дитині було дуже важко. Батькам та дитині треба було впродовж тривалого часу перебувати на території материкової України.

"Якщо дитина має свідоцтво про народження, то батько, мати чи уповноважена особа з паспортом громадянина України легко перетинають КПВВ і заявляють мету — отримання паспорта. Вони звертаються до будь-якого органа міграційної служби, центр надання адміністративних послуг, здають документи для отримання паспорта громадянина України, цей орган видає довідку про те, що документи здані. На підставі цієї довідки дитина разом з цією людиною повертається абсолютно спокійно назад до свого дому і чекає, відстежує через інтернет, коли її паспорт буде виготовлено. На підставі цієї довідки людина приїжджає, звертається й отримує паспорт", - говорить Мокренюк.

В Україні відкрили центри для абітурієнтів з окупованого Криму та Донбасу.

Робота з прийому документів триватиме до 27 вересня, повідомляють у Міністерстві освіти і науки.

"Через центри жителі тимчасово окупованих територій можуть вступити до українських вузів і профтехучилищ за спрощеною процедурою – без зовнішнього незалежного оцінювання, українського паспорта та атестата", – зазначають у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Для кримчан змінили умови перетину кордону з окупованим півостровом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути