вівторок, 02 травня 2023 20:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов прокоментував спосіб звільнення Криму

Данілов прокоментував спосіб звільнення Криму
Секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що для звільнення Криму використають той спосіб, який буде потрібен. Фото: eastnews.ua

Україна буде звільняти окупований Росією Крим у такий спосіб, який буде вважати за необхідне.

Може бути потреба використати силу, сказав секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов в ефірі "Радіо Свобода".

"Мені складно казати, чи без бою вони будуть щось віддавати. Можу єдине сказати, що при необхідності ми будемо звільняти в такий спосіб, який будемо вважати за необхідне на час ухвалення тих чи інших рішень. І якщо буде потреба в тому, щоб ми там використали трошечки інші засоби, вони обов'язково будуть використовуватися, і ні в кого ми питати з цього приводу дозволу не збираємося. Це – наша земля, і наше завдання – її звільнити", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Севастополі знову гучно гримнуло – ЗМІ

Данілов прокоментував вибухи, про які повідомляють з окупованого півострова.

"Господь – милостивий до нашої країни, він періодично відправляє сигнали рашистам, зараз саме так треба говорити, що їм треба звідти забиратися. І ці сигнали йдуть у відповідний спосіб. Думаю, що ті люди, які мають трошечки розуму, мають розуміння, що треба якомога швидше забиратися з півострова", – сказав секретар РНБО.

Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю The Atlantic сказав, що Україна звільнить Крим без бою. Суто військовий контрнаступ не розглядається. У Києві говорять про військово-політичне звільнення Криму.

Зараз ви читаєте новину «Данілов прокоментував спосіб звільнення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути