четвер, 06 квітня 2017 16:52

Чубаров про кримчан: ніякого безвізу зрадникам

Чубаров про кримчан: ніякого безвізу зрадникам
Рефат Чубаров

Україна не повинна проявляти симпатію до жителів Криму, які відмовилися від українських паспортів. Навіть якщо вони захочуть відновити українське громадянство після отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом. Вони заслуговують тільки на покарання.

Таку заяву зробив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомив "Обозреватель".

"Мене абсолютно не хвилюють ті колишні громадяни України, які після вторгнення російських військ самі, добровільно відмовилися від українського громадянства. Я думаю, що вони свій вибір зробили. І за це повинні нести ту відповідальність, яка для них, як і для самих окупантів, буде неминучою.

Для мене дуже важливо, що відбувається і що відчувають сьогодні вірні землі і державі громадяни України і, передусім, кримські татари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям "на пальцях" пояснили, що таке безвіз (інфографіка)

Коли голосували за безвіз, у Сімферополі, на центральному ринку, окупанти здійснювали тотальну облаву. Затримували всіх людей, які були яскраво неслов'янської зовнішності. Зрозуміло, в переважній більшості це були кримські татари. Але серед них були й українці, й люди інших національностей.

Я думаю, що з кожним кроком до зміцнення держави та її інтеграції в європейську спільноту ми повинні бути активними в питанні повернення своїх територій і звільнення людей, які залишилися вірними Україні.

Українська держава не має відчувати симпатій щодо тих, хто відкрито зрадив Україну і перейшов на бік окупантів. Їх подальша поведінка з погляду затребуваності українського паспорта для нас не повинна мати жодного значення. Вони повинні бути покарані", - сказав він.

6 квітня Європейський парламент затвердив проект резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовують візові вимоги.

Зараз ви читаєте новину «Чубаров про кримчан: ніякого безвізу зрадникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути