вівторок, 26 січня 2016 13:58

Понад 8 тисяч кримських військових зрадили присягу Україні

Понад 8 тисяч кримських військових зрадили присягу Україні
Фото: www.volynnews.com

Голова Військової прокуратури України Анатолій Матіос повідомив, що після анексії Криму на бік Росії перейшли більше восьми тисяч українських військових, які служили на півострові.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"Кількість українських військовослужбовців, які не залишили територію Криму і фактично зрадили українську присягу, становить більше восьми тисяч чоловік. Всі вони оголошені в розшук, їм оголошені підозри, вжито всіх заходів обережності, які дадуть можливість у разі їх перетину кордону в Україну затримати і передати українському суду", - сказав Матіос.

Відразу після анексії Криму Росією, в квітні 2014 року в Міноборони України повідомляли про те, що на материкову частину України виїхали 3197 військовослужбовців та членів їх сімей.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014. 7 жовтня 2015 президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Україні вже засудили 6 російських військових.

Зараз ви читаєте новину «Понад 8 тисяч кримських військових зрадили присягу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути