Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 18:30

Анексований Крим позивається проти України

Анексований Крим позивається проти України
Олександр Молохов розраховує отримати від України компенсації за шкоду, завдану після російської анексії Криму. Фото: Всеукраїнська асоціація кадровиків

Окупаційна влада анексованого Росією Криму подала позов до господарського суду Києва за відключення води.

Підприємство з Красноперекопського району Криму позивається проти України через збитки, викликані припиненням подачі води з материкової України на анексований півострів. Про це інформують "Крим.Реалії".

Крім того, експертна рада з міжнародно-правових питань російського "уряду" окупованого Криму готує позови до Європейського суду. У відомстві планують довести "неправомірність персональних санкцій і обмежень щодо Криму".

"У вересні 2017 року Рада Євросоюзу на півроку продовжила дію санкцій щодо 149 фізичних осіб, представників Росії та сепаратистів, і 38 юридичних осіб, причетних до порушення територіальної цілісності й суверенітету України. Всім, хто є в списку, заборонений в'їзд до Євросоюзу, а їхні активи в разі виявлення в європейських банках підлягають заморожуванню", - йдеться у повідомленні видання.

У свою чергу, голова експертної ради з міжнародно-правових питань при російському уряді Криму Олександр Молохов розраховує отримати компенсації за шкоду, завдану після російської анексії Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злочинці продавали підроблені паспорти на бланках із Криму

"Робочу групу створили на початку 2017 року. Наш план передбачає не тільки оспорювання персональних санкцій і захист інтересів кримчан в українських судах і в міжнародних інстанціях у світлі транспортної, водної, енергетичної блокад півострова ‒ ми працюємо ширше. Ми займалися підготовкою аналітичної доповіді щодо кримського референдуму, "скіфського золота". Те підприємство в Красноперекопську займалося розведенням живої риби в декількох десятках ставків, і через водну блокаду отримало збитки в розмірі 53 мільйони рублів", - заявив Молохов.

Раніше влада окупованого Криму заявила, що заправки Ігоря Коломойського продадуть на аукціоні, щоб компенсувати вклади в українських банках.

Зараз ви читаєте новину «Анексований Крим позивається проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути