четвер, 08 лютого 2018 16:59

Афанасьєв переміг у Європейському суді каральну систему Росії

Афанасьєв переміг у Європейському суді каральну систему Росії
Екс-політв'язень Кремля "поставив на коліна" каральну систему Росії. Фото: 112.international

Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) задовільнив дві скарги колишнього політв'язня Кремля Геннадія Афанасьєва і присудив йому грошові компенсації.

Екс-бранець скаржився на умови перевезень у тюремних транспортних засобах ФСВП Росії, розповів представник правозахисної комісії "Меморіал" Ернест Мезак, передають "Крим.Реалії".

"Суд розглянув дві скарги Геннадія Афанасьєва на умови перевезення в тюремно-транспортних засобах у Росії. Одна з них стосувалася умов перевезення з Воронезької області в Республіку Комі, а друга - по Республіці Комі. Суд задовольнив обидві ці скарги. По кожній з них йому присуджена компенсація - тисяча євро", - сказав правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримський політв'язень написав вірша українською

"Раніше Афанасьєв розповідав про тортури і побої в російському ув'язненні. Геннадій Афанасьєв стверджує, що його під тортурами змусили обмовити інших кримчан - Олега Сенцова і Олександра Кольченко, яких в Росії засудили на 20 і 10 років колонії відповідно", - повідомляється.

Українця Афанасьєв засудили в Росії на 7 років "за тероризм". Його і ще одного в'язня Кремля Юрія Солошенка помилували і повернули в Україну в ході обміну 14 червня 2016 року.

У Краснодарському суді 1 лютого відбулось засідання з розгляду апеляції на запобіжний спосіб утримання українського політв'язня Павла Гриба. За інформацією адвоката, у Павла дуже виснажений вигляд, постійні скарги на біль у шлунку і животі.

Зараз ви читаєте новину «Афанасьєв переміг у Європейському суді каральну систему Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути