середа, 26 лютого 2014 03:50

Забудовникам на Десятинному провулку дали час до суботи
12

Фото: Олександра Горчинська

Захисники древнього Києва провели чергову мирну акцію протесту проти будівництва у провулку Десятинному, 3-5 та дали забудовникам час згорнути будівельні роботи до наступної суботи. У разі невиконання вимоги активісти обіцяють перекрити в'їзд до будівництва КАМАЗами і знести паркан, що огороджує буд майданчик.

"Якщо вони не припинять будівництво, я вимагатиму, щоб знесли паркан. Мої діти виросли тут, от чому я сюди ходжу і захищаю це місце. Маю надію, що тепер, коли немає тиску

"Партії Регіонів", ситуація нарешті зміниться у нашу користь", - розказала адвокат Марина Соловйова, яка представляє інтереси місцевих жителів та захисників древнього Києва у суді.

"Сьогодні у нас на руках є Ухвала Вищого адміністративного суду України про прийняття на розгляд нашої справи. Тепер треба чекати. Якщо касаційний суд залишить у силі рішення суду першої інстанції, то цю ділянку, де зараз ведеться забудова, треба буде повернути у попередній стан. Питання, за чиї кошти це робитиметься", - говорить Марина Соловйова.

Під час акції активісти вручили копію Ухвали суду одному із будівельників – майстрові Володимиру Бреусу. Він розписався про те, що отримав документ, і пообіцяв передати його керівництву. Будівництво ж тимчасово призупинили – до вияснення подальших обставин.

"Мої діти живуть на Львівській площі, на Стрілецькій. Можна сказати, що я делегований сюди сім'єю. Крім того, представляю інтереси Самооборони, Автомайдану, Євромайдану", - говорить сотник Самооборони Олег на прізвисько Штурман. Він прийшов сюди із іншими охоронцями Майдану. Вони кажуть: якщо будівництво продовжиться, Самооборона стане на захист активістів.

Раніше суд першої інстанції виніс рішення на користь громади Києва, тобто рішення Київради про передачу земельної ділянки під забудову було скасоване. Але згодом Київрада подала апеляцію, якою скасували попереднє рішення.

Нагадаємо, конфлікт навколо будівництва у Десятинному провулку ведеться уже кілька років. Тут за замовленням УПЦ Київського Патріархату в особі Патріарха Філарета будують багатоповерховий комплекс із підземним паркінгом. Скандальність забудови полягає у тому, що на цьому місці знаходилися рештки фундаменту палацу Князя Володимира, що, за свідченнями археологів, ймовірно становив єдиний архітектурний ансамбль із Десятинною церквою.

Зараз ви читаєте новину «Забудовникам на Десятинному провулку дали час до суботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути