субота, 06 квітня 2019 14:22

Ви на коліні це писали: медик про аналізи Зеленського

Ви на коліні це писали: медик про аналізи Зеленського
Результати аналізів Зеленського виявилися фейковими. Фото: facebook.com

Колишня лаборантка назвала помилку в аналізах кандидата в президенти Володимира Зеленського брехнею.

Також розповіла, яким чином зараз беруть аналізи та реєструють паціентів, пише 112.

"Вибачте, яка помилка при реєстрації? Під час оформлення пацієнтів використовують спеціальну програму! Створюється нове замовлення, де дата створення замовлення присвоюється автоматично. І замовленню, і матеріалу присвоюється індивідуальний номер, і матеріал штрихкодується! Штрих-код роздруковується і клеїться на пробірку. Автоматично з програми з сьогоднішньою датою формується наряд на апаратуру, на якій і будуть робити аналізи, і скидаються на комп, підключений до лабораторного обладнання. На цьому етапі ніхто в нормальних, сучасних лабораторіях не вносить дату руками! Після доставки безпосередньо в лабораторію – зчитується сканером штрих-код, відкручується сироватка, і лаборант вже знає, в яку комірку Кобаса ставити чашку з сироваткою, тому що система автоматично впізнала матеріал за штрих-кодом, а комп апарату поряд видав номер комірки. Тут теж жодних дат не вноситься. Після виконання аналізу – апарат автоматично скидає дані на свій комп, лаборант їх інтерпретує і вносить до лабораторної програми в стандартний порожній бланк результату. Й ось тут – тадаммм!! Система сама розставляє дати за конкретним замовленням: дата взяття матеріалу і дата видачі результату! Лікар підтверджує підписом і "закриває" замовлення. І ніде руками дата взяття і дата виконання не вносяться. Так, її в готовому підписаному результаті аналізу можна потім змінити постфактум! Навіщо так брехати!!!! Я б ще повірила, якби була помилка в самих цифрах, які проставив лаборант при обробці даних з апарату – помилка в нулях і комах: 0,00 або 00,0 – в це можна повірити, що тут задіяний людський фактор, а так… Ви або нахабно брешете і матеріал було здано другого, а результат справді був готовий сьогодні, тому що аналізи треба було встигнути виготовити, а це 2-3 дні, а сьогодні треба було влаштувати шоу! Або у вас взагалі все по-старому, на коліні оформлюється, реєструється абияк, і тоді гріш вам ціна як лабораторії. Тому що так збільшується ризик переплутати і пробірки з матеріалом пацієнтів, і самі результати внести не правильно. Признавайтесь, яка у вас стоїть програма реєстрації пацієнтів? Її назва? І не треба петляти! Я багато років пропрацювала в лабораторії і знаю, як налагоджено процес від моменту оформлення пацієнта, забору матеріалу, надходження його в роботу, обробки та внесення результатів у бланки! Брехуни. Люди. До "Євролаб" ні ногою більше ніколи, втратили довіру", – пише Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кров Зеленського передадуть за кордон

Українці мають вимагати змісту від кандидатів у президенти Володимира Зеленського і Петра Порошенка. Про це заявив лідер "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук у відеозвернені в п'ятницю.

"Всі говорять про вибори президента України. Градус цього обговорення зашкалює.

Здавалося б, це добре: українці активно думають про власне майбутнє і майбутнє своєї держави. Але давайте розберемось, про що ж насправді всі говорять?

Будуть дебати чи не будуть. Де вони відбудуться. Хто їх буде модерувати. Хто, які аналізи при цьому має здавати. Хіба це ті речі, які справді дозволять нам зробити усвідомлений вибір?

І так відбувається протягом всієї президентської кампанії: зміст підміняється формою. Йде постійне змагання кольорів і слоганів. Пафос проти гумору. Білборди проти Інстаграму. Молебен проти серіалу.

Зараз ви читаєте новину «Ви на коліні це писали: медик про аналізи Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути