пʼятниця, 02 квітня 2021 02:07

В зв'язку з карантином столиця обмежує кількість планових госпіталізацій

В зв'язку з карантином столиця обмежує кількість планових госпіталізацій
В Києві буде менше госпіталізацій. Фото: РБК

З 5 по 16 квітня в столиці заборонені планові госпіталізації в державних і комунальних медичних установах, крім надання медичної допомоги вагітним, породіллям, новонародженим, онкохворим та в разі загрози життю.

"Забороняється проведення державними і комунальними закладами охорони здоров'я планових заходів щодо госпіталізації, крім: надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів; надання медичної допомоги вагітним, породіллям, новонародженим; надання медичної допомоги в спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров'я пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями; надання паліативної медичної допомоги в стаціонарних умовах; проведення інших невідкладних і термінових заходів щодо госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відстрочення) існує значний ризик для життя або здоров'я людей", - йдеться в Протоколі постійної комісії виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) з питань техногенно -Екологічно безпеки і надзвичайних ситуацій.

Забороняється проведення планових заходів щодо госпіталізації установами охорони здоров'я національного рівня, крім надання планової третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги за життєвими показаннями, за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, йдеться в протоколі Комісії з питань ТЕБ ​​та НС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злякалися коронавірусу: жінку з кровотечею не прийняли в лікарні

У зв'язку з ростом захворюваності і смертності від коронавірусу Київ з понеділка, 5 квітня, вводить більш строгі обмеження. Столиця закриває всі школи і дитячі сади. Весь громадський транспорт - і наземний, і метро - буде працювати за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто, виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «В зв'язку з карантином столиця обмежує кількість планових госпіталізацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути