середа, 02 липня 2014 06:17

У Києві "розбомбили" бронетанковий завод
6

Державне підприємство "Київський бронетанковий завод" (КБТЗ), яке випускає для оснащення Національної гвардії БТРи, доведено до банкрутства через фінансові махінації високопосадовців.

Такий висновок можна зробити з документів, які потрапили у розпорядження Gazeta.ua.

Зокрема, у протоколі загальних зборів трудового колективу КБТЗ повідомляється про те, що у червні цього року на підприємство з державного бюджету України надійшли кошти в сумі близько 61 млн грн за придбання БТР-3Е для потреб Нацгвардії.

На переконання учасників зборів, за рахунок цієї суми можна було погасити існуючу заборгованість, яка виникла у процесі виготовлення попередньої партії БТРів.

"Проте тимчасовий виконувач обов'язків директора КБТЗ Леонід Шоломицький ці кошти витратив на придбання матеріалів та комплектуючих за завищеними цінами, на оплату за розробку проектної документації системи відеоспостереження, на придбання корпусів БТРів не у спеціалізованого виробника, а в охоронної фірми, котра їх не зможе поставити", - йдеться у повідомленні.

Таким чином на сьогоднішній день на рахунку підприємства залишилось близько 15 млн грн, які жодним чином не покривають наявної кредиторської заборгованості. Остання, за підрахунками колективу, складає близько 52 млн грн.

"Підприємство фактично доведено до банкрутства", - поскаржились працівники.

Як наслідок, на загальних зборах трудовий колектив КБТЗ ухвалив рішення звернутись до ГПУ та СБУ з проханням провести перевірку фінансової діяльності Шоломицького на посаді в.о. директора підприємства.

Крім того, працівники вирішили звернутись до ДК "Укроборонпром" із клопотанням про відсторонення Шоломицького від вищевказаної посади.

В разі ігнорування вимог трудовий колектив пообіцяв не допустити на територію підприємства свого начальника та пікетувати будівлю ДК "Укроборонпром".

Також працівники звернулись до Комітету ВР з питань боротьби із корупцією та Ради нацбезпеки та оборони із заявою про те, що діяльність Шоломицького на вищезгаданій посаді "підриває боєздатність України".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
За словами голови постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та боротьби з корупцією Ігоря Мосійчука, посадовець нібито вже переховується.
 
Разом з тим, сам Шоломицький раніше у ЗМІ заявив про те, що засідання профкому підприємства проходило за відсутності керівництва підприємства і "є спробою кадрів Януковича-Саломатіна повернутися до контролювання заводом". На його думку, ініціативи щодо зміни керівництва на "Київському бронетанковому заводі" та інших підприємствах "Укроборонпрому" варто розцінювати як "саботаж і послаблення України в час збройного конфлікту з внутрішнім та зовнішнім агресором".
Зараз ви читаєте новину «У Києві "розбомбили" бронетанковий завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути