Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 11:22

У Києві може обвалитися старовинний будинок

У Києві може обвалитися старовинний будинок по вул. Шота Руставелі, 30 через прибудови до нього та ремонту з демонтажем несучих стін.

Будівельні роботи йдуть вже близько місяця, сказала мешканка будинку Оксана, пишуть "Вести".

Автор: Костянтин Гришин
  Будівельні роботи йдуть вже близько місяця
Будівельні роботи йдуть вже близько місяця

"Прораб заявив нам, що на третьому поверсі з'явиться офіс. Дійсно, всередині там повністю знесли всі стіни, через що будинок став гірше опалюватися. Але найголовніше, що по будівлі пішли тріщини. А величезний балкон, який прибудували, перекриває доступ до світла мешканцям нижніх поверхів", - зазначила вона.

Власником квартири, де проходить ремонт, є Вадим Симонов, який працював заступником голови ветеринарної та фітосанітарної служби України, сказала Оксана.

"Зустрітися з ним нам вдалося лише одного разу. Він запевняв, що всі дозвільні документи на ремонт у нього є, але нам він їх так і не показав. У ДАБІ та мерії ж мені і моїм сусідам сказали, що дозвільних документів у Симонова немає", - наголосила мешканка.

Жителі цього будинку неодноразово до неї зверталися, розповіла депутат Київради Алла Шлапак.

"16 січня ЖЕУ "Хрещатик" склав вимогу щодо термінової зупинки проведення ремонтних робіт, але вони продовжилися. Я звернулася в ДАБІ, Печерську РДА, департаменти будівництва, благоустрою та культури КМДА пару тижнів назад, але ніякої реакції на звернення ще не було. Підніматиму це питання на найближчому засіданні Київради", - уточнила вона.

Наразі в будинку, побудованому в кінці XIX ст., тривають ремонтні роботи. Робочі виносять мішки з будівельним сміттям через салон краси на першому поверсі. Фасад будівлі у дворі знівечений металевими палями по всьому периметру 2-го поверху.

У квартирі раніше були приголомшливі ліпні стелі, а також 4 каміни, розповів архітектор Георгій Духовичний, який на початку 1990-х реставрував її.

"Зараз Симонов це все знищив, але ж ця квартира була елементом пам'ятника архітектури. Його руйнування є кримінальним злочином. З цього приводу я разом з мешканцями звернувся до органів державної і міської влади, в поліцію. Реакції поки що ніякої", - зазначив Духовичний.

Ремонт може призвести до трагічних наслідків.

"Робочі вже знесли несучі стіни. Будинок у будь-який момент може просто завалитися, поховавши під уламками його мешканців", - додав він.

Балкон демонтують, запевнив Симонов.

"Це все фантазії будівельників. Повірте, я сам не знав про цю прибудову. Але всі роботи законні, я отримував на них дозвіл. Несучі конструкції я взагалі не чіпав. Тільки міняв старі перекриття. А ліпнин, вибачте, вже не було до мене. Тріщини теж з'явилися до мене", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоповерхове оборобло: у столиці помітили незвичний "балкон"

У листопаді 2017 року в Києві в Шевченківському районі на Кудрявському узвозі на будівлі з'явився "цар"-балкон по периметру всього поверху.

Зараз ви читаєте новину «У Києві може обвалитися старовинний будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути