неділя, 03 квітня 2022 18:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У звільнених містах Київщини знайшли 410 тіл убитих цивільних - фото 18+
21

З території Київщини вивезли 410 тіл убитих мирних мешканців. Упродовж 1-3 квітня 140 із них уже оглянули прокурори та інші фахівці.

Паралельно відбувається робота з місцевим населенням, пошук свідків, потерпілих, збирання фото- й відеодоказів, повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова у Facebook.

"В бюро судмедекспертизи постійно чергують прокурори, слідчі та судові експерти для проведення оглядів, розтинів та відбору зразків ДНК. З території Київщини наразі вивезено 410 тіл вбитих мирних мешканців, за 1-3 квітня 140 з них вже оглянуто прокурорами та іншими фахівцями", — написала вона.

Також Венедіктова розповіла, що вся територія поділена на квадрати і на кожному працюють свої слідчо-оперативні групи.

"Вся звільнена від окупантів територія поділена на квадрати. У кожному працюють слідчо-оперативні групи з прокурорів, слідчих та оперативних працівників Нацполу. До оглядів місць подій залучають інспекторів-криміналістів, вибухотехніків, кінологів, судово-медичних експертів чи лікарів. Попереду цих команд завжди ДСНС - вороги замінували міста й села, залишилося багато не здетонованих боєприпасів, вони залишили "розтяжки" навіть на трупах місцевих", - вказала генпрокурорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росії доведеться відповісти" - Макрон про Бучу

Також вона звернулася до всіх охочих допомогти правоохоронцям документувати злочини, а насправді - "заселфитися на місці злочину".

"Для всіх "помічників" повторю - це місце злочину, де мають працювати лише професіонали, щоб не порушити обставин, зібрати весь необхідний матеріал за міжнародними стандартами. А ще там досі небезпечно, велика частина території умисно замінована ворогом, багато боєприпасів не здетонували", - підсумувала Венедіктова.

Фото: Фото: East News

Президент Володимир Зеленський назвав росіян виродками й звернувся до матерів окупантів, показавши фото вбитих жителів Бучі на Київщині.

Місію Міжнародного кримінального суду й міжнародних організацій закликали зібрати докази воєнних злочинів Росії.

Зараз ви читаєте новину «У звільнених містах Київщини знайшли 410 тіл убитих цивільних - фото 18+». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути